Sztárok, akikről nem is tudtad, hogy visszavonultak

Tavaly látott napvilágot a hír, hogy Jean-Claude Van Damme utolsó filmes szerepére készül. Mondani se kell, hogy a színész nem kis meglepetést okozott ezzel a kijelentésével a rajongók számára, mi pedig most össze is gyűjtöttünk további tizenhárom hollywoodi sztárt, akik az utóbbi években már nem vállaltak több szerepet.

#14
Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme

szül. 1960. 10. 18. (63 éves)
Sint-Agatha Berchem, Belgium
Jean-Claude Camille François Van Varenberg, ismertebb nevén Jean-Claude Van Damme belga harcművész és akciófilm színész. Kisfiú korában kezdett el karatézni, és szép sikereket ért el: Világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett full kontaktban. Amerikába utazott, ahol több alkalmi munka után találkozott Menahem Golannal, a híres... több»
A legendás akciósztár 2022. februárjában jelentette be, hogy a What's My Name? című filmmel utolsó alakítására készül, a produkció egyébként feltételezhetően szorosabban is kapcsolódik első filmjéhez, a Véres játékhoz.
#13
Selma Blair

Selma Blair

szül. 1972. 06. 23. (51 éves)
Southfield, Michigan, Egyesült Államok
Amerikai színésznő.  Nőuralom volt a családjában, hiszen rajta kívül három nővére van. Általános iskoláját a Farmington Hills-i Hillel Days School-ban, középiskoláját a Bloomfield Hills Cranbrook Kingswood és a Kalamazoo College-ben végezte. A Michigani Egyetemen 1994-ben szerezte meg diplomáját, mint fényképész, de közben... több»
A Pokolfajzat és Doktor Szöszi sztárja szklerózis multiplexszel küzd a mai napig, amely szinte teljesen ellehetetlenítette azt, hogy filmes szerepet vállaljon. Noha Blair állapota javult az elmúlt évek folyamán, a színésznő egy interjúban leszögezte, hogy nem szeretne minden áron újra filmekben szerepelni.  
#12
Terrence Howard

Terrence Howard

szül. 1969. 03. 11. (55 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Terrence Howard Dashon amerikai színész. 1969. március 11-én látta meg a napvilágot az Illinois állambeli Chicago városában. Édesanyja Anita Williams, édesapja Tyrone Howard. Fiatalkorában bőrszíne miatt sokat zaklatták. Színészi karrierje érdekében 18 évesen New York városába költözött, tanulmányait azonban a tudományok terén... több»
Terrence Howard az Empire című sorozattal igazán nagyot dobbantott, amely úgy tűnt ismét nagyobb lendületet ad a karrierjének. A siker ellenére 2019-ben bejelentette, hogy búcsút int a színészetnek.
#11
Lisa Bonet

Lisa Bonet

szül. 1967. 11. 16. (56 éves)
San Francisco, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Lisa Michelle Bonet 1967. november 16-án született a californiai San Francisco-ban. Afrikai-amerikai apja, Allen Bonet operaénekes Texasban születettm zsidó édesanyja, Arlene tanár volt. Több fiatalabb féltestvére is van. A californiai Birmingham High School-ban tanult. Ezután színészetet tanult a Celluloid Actor's Studio-ban... több»
A The Cosby Show-ban már gyerekként megismerhették az ő nevét, a 2017-es Jellywolf sorozat óta azonban nem vállalt új megbízást, noha visszavonulását hivatalosan sosem jelentette be.
#10
David Caruso

David Caruso

szül. 1956. 01. 07. (68 éves)
Forest Hills, Queens, New York, U.S.
David Caruso amerikai színész Forest Hill-ban, Queens-ben, New York-ban, az Amerikai Egyesült Államokban látta meg a napvilágot 1956. január 7-én. Vegyes házasságból született, édesanyja ír, édesapja pedig olasz felmenőktől származik. Az Archnishop Molly középiskolában tett sikeres vizsgát, mielőtt Manhattanbe ment. Eleinte... több»
A színész közel 10 éven keresztül játszott a CSI: Miami című sorozatban. A széria 2012-es lezárásával Caruso sem vállalt újabb szerepeket, jelenleg egy művészeti galériát működtet Kaliforniában.
#9
Gene Hackman

Gene Hackman

szül. 1930. 01. 30. (94 éves)
San Bernardino, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Eugene Allen Hackman 1930. január 30-án született San Bernardinóban, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Édesanyja Lyda Hackmam, édesapja Eugene Ezra Hackman. Van egy testvére, Richard. Szülei 1943-ban elváltak, és apja ezután elhagyta a családot. Hackman 16 éves korában félbehagyta a középiskolát, hogy csatlakozott a... több»
Gene Hackman utolsó alakítása a 2004-ben megjelent Az elnök emberére talál filmben látható. A színész csupán 2020-ban nyilatkozott arról, hogy orvosai tanácsára hagyott fel a színészettel. Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen elfordult a művészetektől, hiszen Hackman azóta három regényt is megjelentetett.
#8
Meg Ryan

Meg Ryan

szül. 1961. 11. 19. (62 éves)
Fairfield - Connecticut - Amerikai Egyesült Államok
Margaret Mary Emily Anne Hyra 1961. november 19-én született a connecticuti Fairfieldben, tanár szülők gyermekeként nőtt fel, és bár újságíró akart lenni, Meg Ryan néven Hollywood egyik babaarcú, romantikus hősnőjeként szerzett magának hírnevet. Meg Bethelben érettségizett, New Yorkban újságírásból diplomázott, és kisebb... több»
A kilencvenes évek romantikus vígjátékainak legnagyobb sztárja 2019-ben beszélt arról, hogy fontolóra vette a visszavonulását, mivel úgy érzi, hogy teljesen kiégett. “Nem éreztem úgy, hogy már eleget tudok magamról vagy a világról ahhoz, hogy színészként tükrözzem azt” - nyilatkozta a színésznő.
#7
Robert Redford

Robert Redford

szül. 1936. 08. 18. (87 éves)
Santa Monica, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Robert Redford 1936. augusztus 18-án született Santa Monicában, Kaliforniában. Eredeti szándéka szerint nem színész, hanem sportoló, baseball játékos akart lenni, de akkoriban még a festészet is érdekelte. Színiiskolába csak ismerősei javaslatára jelentkezett, ugyanis fiatal korában meglehetősen jóképűnek számított. Színészi... több»
A színészlegenda utolsó alakítása a 2018-ban megjelent Úriember revolverrel filmben volt látható. “Soha ne mondd, hogy soha, de nagyjából arra a következtetésre jutottam, hogy a színészet szempontjából ez a film lesz számomra az utolsó” - nyilatkozta Redford az Entertainment Weekly magazinnak.
#6
Portia de Rossi

Portia de Rossi

szül. 1973. 01. 31. (51 éves)
Geelong, Victoria, Ausztrália
Amanda Lee Rogers néven született 1973.január 31-én az ausztráliai Geelongban, Margaret és Barry Rogers lányaként.A geelong-i gimnáziumban tanult, majd egy melbourne-i leányiskolába járt. Egyetemi tanulmányait a Melbourne-i Egyetemen kezdte, azonban karrierje kedvéért félbehagyta az egyetemet. 1988-ban vette fel a Portia de Rossi... több»
Bár egy kisebb szerep erejéig visszatért a Vissza a gyökerekhez egyik évadában, Portia di Rossi 2017 óta hivatalosan is visszavonult, a színésznő azóta egy General Public nevű művészeti vállalkozást működtet.  
#5
Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis

szül. 1957. 04. 29. (67 éves)
Greenwich, London, England, Egyesült Királyság
Sir Daniel Michael Blake Day-Lewis 1957-ben született, brit-ír kettős állampolgár. Szerepeit nagyon megválogatja, a „method acting” szellemében a forgatás ideje alatt még kamerákon kívül is gyakran marad szerepben. Talán ennek is köszönhetően viszonylag kevés filmje ellenére három Oscar-, három BAFTA- és egy Golden Globe-díjat... több»
Daniel Day-Lewis kétségtelenül az egyik legzseniálisabb színésznek számít, a 2017-ben megjelent Fantomszál után azonban nem vállalt több szerepet. “Egész életemben arról mormoltam, hogy abba kellene hagynom a színészkedést” - nyilatkozta egy alkalommal a színész, aki azóta a divat világát is meghódította.
#4
Eva Mendes

Eva Mendes

szül. 1974. 03. 05. (50 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Eva Mendes 1974. március 5-én született Miamiban, Floridában, de Los Angelesben, Kaliforniában nőtt fel, miután anyjával a szülei válását követően odaköltöztek. A színésznő szülei révén kubai származású. Négy testvére közül ő a legfiatalabb, és az egyetlen, aki az Államokban született. A középiskola után egyetemre... több»
Eva Mendes utolsó alakítása a 2014-ben megjelent Lost Riverben volt látható. “Anyaként sok olyan szerep van, amit nem vállalok el. Sok olyan téma van, amibe nem akarok belekeveredni, szóval ez korlátozza a választási lehetőségeimet, és ezzel nincs bajom” - válaszolta a színésznő, amikor 2020-ban arról kérdezték, miért nem vállalt több szerepet az elmúlt években.
#3
Cameron Diaz

Cameron Diaz

szül. 1972. 08. 30. (51 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt... több»
Számos sikerfilm után Cameron Diaz egy interjúban árulta el, hogy 40 éves korában arra döbbent rá, hogy szeretne jobban a magánéletére fókuszálni, amelyet a színészi pálya igencsak megnehezített számára. A színésznő időközben egy film erejéig biztosan visszatér a Back in Actionben Jamie Foxx oldalán, de a projektről egyelőre nem sok információ szivárgott ki.
#2
Amanda Bynes

Amanda Bynes

szül. 1986. 04. 03. (38 éves)
Thousand Oaks, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amanda Laura Bynes 1986. április 3-án született Thousand Oaks városában, Kaliforniában. A Nickledon fiatal sztárjaként kezdte meg karrierjét, majd még tinédzser korában átlépett a WB adóhoz. Tévés karrierje az All That (1996) című sorozattal indult, melyben a szereplőgárda állandó tagja lett 1996-ban. Szintén szerepelt a... több»
Már gyereksztárként is fényes karrierrel büszkélkedhetett. Amanda Bynes számos tinivígjáték mellett saját műsort is kapott a Nickelodeon csatornán. A színésznő 2010-ben jelentette be a visszavonulását arra hivatkozva, hogy egyszerűen már nem szereti annyira azt, amit csinál.
#1
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
A színész közel 50 éves karriert tudhat maga mögött. Utolsó szerepe a 2010-ben megjelent Honnan tudod? filmben volt látható. Bár Nicholson hivatalosan sosem jelentette be a visszavonulását, a színész egy interjúban elmondta, hogy egyszerűen nem szeretne élete végéig dolgozni, és hogy nem érzi azt, hogy örökre a rivaldafényben kellene lennie.