Közösség

Vélemény:

 

63 Agancs

(2021)

Indián mítosz light

 
Eastern79   2022.03.05 11:11
1

Guillermo del Toro helyett Scott Cooper ült a rendezői székbe, a mexikói rendezőzseni pedig producerként bábáskodott a produkció felett, és sajnos ez a csere nem tett jót a filmnek. Még így is érezhető del Toro hatása, leginkább az atmoszférát tekintve, ugyanis sötét tónusú gyönyörűen fényképezett képkockái remekül adják vissza Oregon erdeinek vad erejét illetve az egyre növekvő, bár rosszul adagolt feszültséget. Karakterdrámának túl rövid, horrornak pedig kissé vérszegény és ötlettelen pedig a wendigo legendája remek alap ugyanis eddig nem sok filmben találkozhattunk vele és mivel egy ma is élő indián mítoszról beszélünk alaphangon is rendkívül misztikus és félelmetes.
A horror elemek kimerülnek a megcsonkított hullák bemutatásában és néhány mészárlós jelenetben amelyek a sötét és a gyors vágás miatt szinte követhetetlenek, a szörnyet ráadásul csak a film végén láthatjuk teljes életnagyságban, akkor is egy barlangban meglehetősen gyér fényviszonyok mellett habár még ennek ellenére is minden elismerésem az alkotóké hiszen az Alien anyakirálynője óta nem láttam ennyire kidolgozott, rémisztő és valósághű kreatúrát.
A befejezés sajnos nagyon össze lett csapva, mintha a végére elfogyott volna a lendület. Meglehetősen nyomasztó hangulatú misztikus horror jó alakításokkal, kifogástalan technikai kivitelezéssel és sajnos többé-kevésbé akadozó rendezéssel. Kihagyott ziccer.