2022.05.21 16:10 Lubi Olvasottság: 453x
1

Van élet a dimenziónkon túl?

A Marvel népszerű multiverzum-koncepciója nézők millióival szerettette meg a párhuzamos dimenziók ötletét, az ebben rejlő filmes lehetőségeket mégis egy kis költségvetésű, független film aknázta ki maradéktalanul. A Minden. Mindenhol. Mindenkor egyúttal új szintre emeli a női multitasking fogalmát is.

Hősnőnk egy kínai mosódát vezet férjével. Az unalmas mindennapokban kizárólag az adóügyek rendezése jelenti a váratlan kihívásokat. Egészen addig, mígnem a teljes ismert univerzum sorsa nem kezd el függeni hősnőnk cselekedeteitől, aki viszont nincs tisztában saját tettei jelentőségével.

Van élet a dimenziónkon túl?

A Minden. Mindenhol. Mindenkor stílusában és történetében is erősen emlékeztet a Future Man televíziós sorozatra, csak éppen az időutazás helyett a ma sokkal divatosabb párhuzamos dimenziók világából merít. A film kreatív ötletei minden képzeletet felülmúlnak. Az egyes dimenziókban rejlő ötletek gyakran önmagukban is megérdemelnének egy filmet, máskor pedig végtelenül szórakoztató gegekként dobják fel az időnként sajnos ellaposodó történetet.

A Minden. Mindenhol. Mindenkor sok helyről merít, a Pillangó-hatástól kezdve a Mátrixon át egészen a Terminátor 2-ig. A speciális időkezelésű narratíva epizódjai mégis egy szokványos családtörténetet mutatnak be, ami meglepően kisszerűen prezentált. A javarészt egyetlen irodaházban játszódó film tartogat pár Jackie Chan-stílusban előadott komikus harcjelenetet. A profi megvalósítás és az újszerűen előadott koncepció mégsem nyújt többet a megidézett korábbi filmeknél, különösen a feleslegesen elnyújtott játékidő tükrében nem.

A Minden. Mindenhol. Mindenkor jó választás lehet az egyszeri nézők számára, vagy a kora esti, könnyed kikapcsolódásra vágyóknak. A filmes veteránok számára nem tartogat túl sok újdonságot.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Borzalmas fenyegetés készül eltörölni az összes, létező univerzumot. Látszólag semmi remény arra, hogy bárki is megmeneküljön, de talán még nincs minden veszve. A létet... több»

1