2022.01.30 18:39 Yosihiro Olvasottság: 101x
4

Nincs feltámadás, ez egy nagy botlás

Ez minden volt, csak nem feltámadás, ez egy nagy botlás volt... Megnéztem a filmet. Kicsit félve ültem le nézni, és nem azt kaptam, amire számítottam. Igazából sajnos nem lett jó, de nem egy középszerű film. A Mátrix-filmekhez nem hasonlítható, hiszen ez a produkció a régi filmekre épült, és olyan pluszt nem tudott adni, ami miatt azt mondanám, na ez már valami. Rengeteg ismétlés a régi filmből, ez zavaró, a történet egy katyvasz lett, amit igazából csak az ért meg, aki látta az előzményeket. Talán a film első órájában a régmúltra támaszkodva próbálják előadni az új Mátrix verzióját, de valahol a néző mindig leragad a régi filmkockáknál, és azt érzi, nem kap semmit. Tehát ez a párhuzam vagy összefonódás atombiztosra nem sikerült. Na meg aztán, hogy Neo egy játékgyártó szoftvercégnél dolgozik, azt hittem, elröhögöm magam. Szóval ettől sokkal-sokkal komolyabb dolgot ki kellett volna hozni.

Visszatérve a filmre, jöttek új-régi szereplők, és igazából nem adtak hozzá semmit, csupán villanások maradhatnak meg bennünk, de az is rosszul sikerült. Végül a film egy óra után rátér a lényegre, és Neo újra a Mátrixban van. Mintha ismétlődne a történelem, ismét a világ megmentésére készül, plusz ott van a szerelem, amit szerintem nagyon jó, hogy beleszőttek, talán ezt tudom kiemelni pozitívumként. Szóval Neo a Mátrixban meg akarja menteni Trinityt. Mindezt olyan Mátrixban, ami megváltozott. Hát hogyan mondjam, megváltozott, igen meg nem. Ebbe szintén belebuktak, és nem tudtak a történetnek egy olyan táptalajt adni, ami miatt szeretjük a Mátrixot. Valahogy elvették az értelmét.

Nincs feltámadás, ez egy nagy botlás

A lényeg, sikeres akció után jön a slusszpoén, Neo nem tud repülni, de Trinity igen, na ez aztán a befejezés... Összességében: a forgatókönyv gyenge, nagyon sok hibával, a rendezés szerencsére már üti a jó kategóriát. A színészek sajnos a nagyon gyenge forgatókönyvnek köszönhetően csak BOHÓCOK ebben a filmben. Nem tudják azt alakítani, adni, amit kell és amit tudnak. A hang és vizuális effektek semmi olyan pluszt nem adtak, amiért azt írhatnám, hogy ez jó, tehát marad a közepes. Tehát az osztályzat egy nagyon gyenge három csillag, ami talán inkább a 2/3 felé hajlik. Nem értem a filmkészítőket, kapnak egy "kis" pénzt, és összevissza csinálnak mindent. A történet forgatókönyve egy rakás... Örüljenek, hogy ebből ilyen mozi lett, és szerintem Kenau R. is nagyon csodálkozhatott ezen a történeten, ami szerintem szégyen a Mátrix trilógiájához képest. Bár Kenau R. jó pénzért ezt eljátszotta, de biztosan nem nagy odaadással.

Ha szeretnék valami pozitívumot kihozni ebből, talán a szerelem része az, ami átjött a filmből, annak volt értelme, de a többi rendezetlen történéseknek, visszaemlékezéseknek meg az új Mátrix újdonságainak nem sok. Csak azt tudom mondani, és arra sarkallok mindenkit, hogy ezen film előtt nézze meg a régi trilógiát vagy legalább az első részt, mert az az ETALON, és akkor mondja erre az alkotásra, hogy jól sikerült. Remélem, ennek nem lesz folytatása, mert már fel sem foghatom, hogy milyen hülyeségeket fognak még pluszba beilleszteni. Üdv, Yosi

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»

4