2022.06.26 21:52 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

Vajon tényleg ez lesz az új, A smaragld románca?

Én ezt a filmet egyáltalán nem vártam. Az előzetese alapján szimpatikusnak, néhol viccesnek tűnt, de egy kicsit unalmasnak is, és a színészek se tartoznak a kedvencek közé. Mégis felkeltette az érdeklődésem. Azt hittem hasonló lesz, mint A smaragd románca, vagy a Jumanji, legalábbis az előzetes atmoszférája és története ezt sugallta / erre utalt.

A végeredmény nem rossz! Komolyan mondom! Hangulatos, mozgalmas, bár a humora elég bárgyú volt, de egy ilyen típusú filmbe ez bőven belefér. A karakterekről is ejtenék pár szót. Bullock… Én nem éreztem rajta, hogy szívesen játszotta ezt a szerepet, de elvitte a hátán a filmet, az biztos! Tatum nem tartozik a kedvenceim közé, de nem hater a srác, teljesen kellemesen csalódtam benne.

Vajon tényleg ez lesz az új, A smaragld románca?

Sandrával, ellentétben sokkal lelkesebbnek éreztem az alakítását, meg úgy az egész jellemét.

A gonosz, Daniel Radcliffe.

Ő se egy kedvenc, egyik filmjét se néztem végig eddig, itt se nyűgözött le teljesen. De azért nem volt annyira gáz, voltak korrekt pillanatai a srác játékának. A legnagyobb pozitívum az, hogy meglepően hitelesen próbálja magára venni a rosszfiú szerepét. A karakterekről nagyjából ennyi.

A sztori (csak számomra) épphogy nem építkezett sablonokból, pedig igyekezett egy elcsépelt történetű vígjátékot kifacsarni magából. A színészi játék úgy jött át nekem, hogy mindenki az elvárt színvonalat hozta. Ennyi, és nem több. A humor, az zseniális volt! Régebben néztem a véleményeket a filmről a humorral kapcsolatban, és sokan gyérnek és gyengének tartották, de leszámítva az itt is előforduló sablonokat, igen mosolyogtató vígjáték lett ez.

A humornak is köszönhető, hogy úgy döntöttem, hogy egy igen magas pontszámot adok a filmnek, de a rating-ről majd később. A külön pozitívum a hely, ami iszonyatosan lebilincselő volt szerintem, nagyon megfogott, szuper a látványvilág.

A CGI középszerű volt, gyenge effektek, az ötletek soványak voltak. Számomra ez volt az igazi negatívum, ezért nem kaphatja meg a 10 pontot, azaz adós marad 5 csillaggal. Na mindegy, ezt zárójelbe mondtam. A korhatár 12-es, ami nagyjából rendben van. Néhol gyerekes a szóviccek a 112 perces játékidő alatt. Ha már felhoztuk a játékidőt, beszéljünk egy kicsit róla. Szerintem egy kicsit elnyújtották, már az utolsó 5-10 percben kicsit össze akarták csapni az egészet, ami egy kicsit zavaró volt, de szerencse, hogy ezt a rövid, "elfuserált munkát" nem egész film alatt teszik! Ez belefér. Egy kicsit nem mentem bele ebbe az akció-kaland dologba, ami fontos, hisz erre a műfajra is épít Az elveszett város. Voltak egészen izgalmas akciójelentek is benne, ami egyenlő is a kalanddal, de inkább a vígjátékra figyeltem, és azon is volt a hangsúly itt, ami itt-ott sikerült is a filmnek. Ami nagy szó, mert ha úgy vesszük, ez manapság nagyon kevés filmnek sikerül.

Szóval, így mindent összevetve, Az elveszett város nem az új Jumanji, vagy A smaragd románca, de egy vállalható és szórakoztató darab. Szóval, a pontozás: 8/10.

akció | kaland | romantikus | vígjáték

A zseniális, ugyanakkor  visszahúzódó írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) azzal töltötte az egész karrierjét, hogy népszerű romantikus-kalandregényeiben egzotikus helyekről... több»

0