2024.04.25 12:19 Yosihiro Olvasottság: 982x
1

Modern horror új köntösben!

Hát nagyon köszönöm a lehetőséget a Mafabnak, hiszen nem a kedvenc kategóriám a horror- vagy vámpíros filmek, de erre azt kell mondjam, KÖSZÖNÖM! Olyan alkotást kapunk, amit a XXI. század megkövetel. Lényegében sorrendben a humor, érzelmek, horror, vámpírok, akció sorrendet állítanám fel. Jól összerakott, és kellően remek zenei háttérrel megspékelt összhatást kapunk.

A horror kedvelői sem unatkozhatnak, hiszen több olyan „vérfagyasztó” jelenet is van, ami undorító vagy már-már súrolja az emberi ízlés határait, de mégis a történések és cselekmények adják magukat. A színészek pedig, mint a filmben is elhangzik, egyéniségek. Igazából kiemelni nem tudok senkit, és nem is akarok, ez remek csapatmunka volt. Szerintem odatették magukat, ki-ki a maga módján.

Modern horror új köntösben!

Az érzelmi szál talán két esetben a legmegfogóbb, Abigailé és Joey-é. A látványról se feledkezzünk meg, hiszen egy jó film alapja a látvány, és itt azt hiszem, amit ehhez a műfajhoz hozzá lehet tenni, azt megkapjuk. Nem is annyira durván, inkább szolidnak mondanám, de épp eleget. A végén már a Penge című filmre emlékeztető jeleneteket is véltem felfedezni. A történet is fordulatos, mert igazából a végére derül ki minden, és ezért sem írom le a csattanót. Én még egy folytatást is el tudok képzelni :) ebben a stílusban. Nekem tetszett ez a modern, összetett horror, nem volt ijesztő, de néhol mégis izgalmas. A poénok, beszólások pedig jól voltak elhelyezve, szinte ütött a filmen. Összességében a rendezés és a történet jó, a szereplők hozzák azt, amit a történet ad nekik, és tudnak pluszt belevinni, ezért is olyan jó, a hangi, képi effektek szuperek lettek szerintem. Így méltán kapja meg nálam az öt csillagot, mert tényleg egy élmény volt. Azért Abigail szerepét eljátszani azt hiszem, nem könnyű, és talán ez kiemelkedik a többi színészi teljesítményből, én erre egy külön öt csillagot adnék, ha lehetne. :) Csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás, és tényleg egy élmény így moziban látni, és örültem a Mafab jegyének, így végszóra és ajánlom mindenkinek az oldalt, hogy érdemes figyelni itt, hiszen ilyen gyöngyszemeket premier előtti vetítésre kapni öröm. Végezetül a műfajára visszatérve, igazából nem is tudnám besorolni, de maradjon vámpír-horror-akció. Üdv: Yosi

45 Abigail  (2024)

horror | thriller

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

1