2024.05.12 14:02 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Szellemes tilalmak

A sorozat nagyjából arra épít, hogy a főhősök cukik, a szellemek pedig félelmetesek. Kellemes londoni környezetben játszódó szörnyüldözés, némi nyomozás és drámai fordulat. Egy szellem startup kiemelkedése a semmiből a multik ellenében. Van itt hatalommal visszaélés, jóindulat, pénzügyi előny hajkurászása, szerelmes pillantás és sok fiatal arc.

Nem kapunk semmilyen elfogadható magyarázatot a múltra, a mostani helyzetre, a gyerekek sorsára. Elkezdődik a történet, és megy előre. Ez önmagában még nem hátrány, de ennek a sorozatnak a hátrányává válik. A film egy jó magyarázat arra, hogy miért is volt értelme bevezetni a közoktatást. Ennyi használható szaktudás nélkül utcára került huszonéves nincs másik filmben, mint itt. Csoda, hogy nem lett Mad Max-es fosztogatás belőle.

Szellemes tilalmak

A film csak a fiatal hőseink életére fókuszál. Nem is nagyon érdekli a felnőttek világa. Az az érzésem, hogy könyvben ennek nagyobb ereje lehetett, mint a képernyőn, mert pont azok az elemek hiányoznak belőle, amitől a tv-ben is ki tudna teljesedni a történet. Ruby Stokes visszafogott, nagyon harcias és jó barát. Cameron Chapman nagyon angol úriember, igazi feltörekvő startuptulajdonos. Ali Hadji-Heshmati az a színész, aki nélkül a főhőseink látványosan unatkoznának a jelenetekben. Kicsit emlékeztet a nyomozós sorozatok számítógép nyomkodós háttérfiguráira. Ivanno Jeremiah csak ritkán jelenik meg, de lehetne a felnőtt világ messiása. Ha több szerepet kapott volna, akkor lejátszott volna mindenkit, ami nem egészséges egy tini sorozatnál.

Jó kis ijesztgetős kalandfilm fiatalokkal a főszerepben némi misztikummal körülvéve. Hajrá!

akció | dráma | kaland

Adott egy aprócska szellemvadász-ügynökség, amelyet két tinédzser fiú és egy újonnan érkezett, látnoki képességekkel megáldott lány vezet. A renegát triónak az a sorsa,... több»

0