Csak ma 10(!) kihagyhatatlan film és sorozat került fel streamingre, mutatjuk (Netflix, HBO Max, Disney+ - május 3., 2024)

Olyan filmek futnak be végre, mint a Cukormáz nélkül vagy épp a Lady Bird, de érkezik A rendőröm is Harry Styles főszereplésével.

Szóval, filmfanok, megint jó kis választékból mazsolázgathattok a streaming szolgáltatók jóvoltából!

Ha pedig van előfizetésétek adott filmet kínáló felülethez, csak menjetek a kiválasztott program mafab adatlapjára, görgessetek le a "Hol nézheted" fülig és kattintsatok az ott elhelyezett Netflix, HBO Max, Disney+ ikonra és máris élvezhetitek a #házimozit!

Jó szórakozást!

FRISSÍTVE: Az HBO Max korábbi bejelentésével ellentétben a Lady Bird és az Amerikai pite filmek egyelőre nem kerültek fel a platformra. Bízunk benne, hogy ez csak órák kérdése.

#10

63 TÓTEM  (2023)

(1)

dráma

HBO Max

Lila Avilés rendezőnő A szobalány című, nemzetközi áttörést hozó filmjének rendkívül megrendítő folytatásában egyetlen jelentőségteljes nap során egy családhoz... több»

A Tótem egy 2023-as dráma, amelyet Lila Avilés írt és rendezett. A film a hétéves Sol történetét mutatja be, aki a nagyapjánál tölti a napot. Ahogy a napfény elhalványul, Sol megérti, hogy a világa drámai változás előtt áll. 2023. február 20-án a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Medvéért versenyzett. A kritikusok elismeréssel fogadták, és a National Board of Review a 2023-as év öt legjobb nemzetközi filmje közé választotta. A filmet a 96. Oscar-díjkiosztón a legjobb nemzetközi játékfilmnek járó mexikói pályázatra választották. A sztori: Sol, a hétéves kislány a nagyapja házába megy, ahol nagynénjei, Nuri és Alejandra születésnapi partit rendeznek az apjának. Valószínűleg ez az utolsó, így bizonyos értelemben ez egy búcsúünnepség is. Az alkonyat beálltával ismeretlen és féktelen hangulat keríti hatalmába a családot, ami megtöri a családi kötelékeket. Sol számára a világ megváltozik, amikor megtanulja az elengedés lényegét, és megtapasztalja az életet ebben az új formában.
#9

dráma

HBO Max

Diane Messier egy farmon él Eastern Townshipsben, az amerikai határ közelében, lányával, Sarah-val és két nővérével, Carmennel és Julie-val. Egy tragikus balesetet követően... több»

A 2023-as kanadai drámát Guy Édoin írta és rendezte. A film főszereplője Pascale Bussières, aki Diane Messier-t alakítja, egy nőt Québec Estrie régiójában, aki egy tragikus balesetet követően szorongásba és paranoiába süllyedt, ami miatt édesanyja, Angèle (Micheline Lanctôt) visszatér floridai nyugdíjas éveiből, hogy megpróbáljon segíteni rajta.
#8

dráma

HBO Max

Inès a lakásából való kilakoltatással küzd. Elkezd dolgozni egy startupcégnél, amely bizonytalan helyzetű munkavállalóknak kínál alacsony bérleti díjat, cserébe azért, hogy... több»

Inès-t kilakoltatás fenyegeti abból az otthonból, amelyben 14 éves fiával, Ádámmal él. Az Anti-Squat cég, akik lakatlan épületekben helyeznek el embereket, hogy megvédje őket a házfoglalóktól és a rongálásoktól megkeresi Inést. Első ügyfele egy irodaépületet bíz rá. Neki kell beszerveznie a lakókat, és gondoskodnia arról, hogy betartsák a szigorú szabályokat: tilos a gyerek és a háziállat, tilos a bulizás, tilos az engedély nélküli távollét stb. Ráadásul, hogy minden zökkenőmentesen működjön, a helyszínen kell laknia. Inès válságos helyzetben találja magát a munkaadója között, aki egyre nagyobb határozottságot követel tőle, és azzal fenyegetőzik, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, a lakók között, akik mindannyian nehéz helyzetben vannak, és nehezen tudnak megbirkózni az Anti-Squat biztonsági cég által előírt korlátozásokkal, valamint Adam között, aki nem tudja megérteni anyja részvételét abban, amit igazságtalanságnak érez, noha saját politikai lelkiismerete is kezd kialakulni...
#7

82 Amerikai pite 2.  (2001)

(18) (9)

vígjáték

SkyShowtime | HBO Max

Az Amerikai pite középiskolás ifjai immáron fiatal férfikorba érve továbbra is keresik egymás társaság. A régi időket úgy akarják feleleveníteni, hogy házat bérelnek a... több»

Az Amerikai pite című 1999-es vígjáték folytatása, az Amerikai pite-sorozat második filmje, a főbb szerepekben Jason Biggs, Shannon Elizabeth, Alyson Hannigan, Chris Klein, Natasha Lyonne, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Seann William Scott, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas és Eugene Levy látható. A film öt barát - Jim, Kevin, Stifler, Oz és Finch - szexuális kalandjait követi nyomon, és próbálkozásaikat, hogy egy nyári tengerparti házban megrendezzék a valaha volt legnagyobb nyári bulit. Az Amerikai pite 2. 2001. augusztus 10-én került a mozikba az Egyesült Államokban, és 30 millió dolláros költségvetésből több mint 145 millió dolláros bevételt hozott az USA-ban, a tengerentúlon pedig 142 millió dollárt, így a franchise legnagyobb bevételt hozó filmje lett, világszerte valamivel kevesebb, mint 288 millió dollárral. A filmet az Amerikai pite: Az esküvő (2003) követte.
#6

vígjáték

SkyShowtime | HBO Max

Jim Levenstein (Jason Biggs) és Michelle Flaherty (Alyson Hannigan) a diplomázásukat ünneplik egy elegáns étteremben, ahol megragadva a meghitt és intim pillanatot Jim megkéri... több»

A 2003-as amerikai "szexvígjátékot" Adam Herz írta és Jesse Dylan rendezte. Az Amerikai pite (1999) és az Amerikai pite 2 (2001) folytatása, és az Amerikai pite franchise harmadik darabja. A franchise később kibővült egy sor önálló, közvetlenül DVD-re kerülő spin-off-filmmel, American Pie Presents cím alatt. Ez a sorozat utolsó filmje, amelyet a franchise-t kitaláló Herz írt, és egyben az egyetlen mozifilm a sorozatban, amelyben nem szerepel Chris Klein (Oz), Chris Owen (Sherman), Mena Suvari (Heather), Tara Reid (Vicky), Shannon Elizabeth (Nadia) és Natasha Lyonne (Jessica).
#5

76 Lady Bird  (2017)

(34) (16)

dráma | vígjáték

SkyShowtime | HBO Max

Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint az édesanyja, Marion, aki szeretettel teljes, makacs és egyben határozott is, és akivel állandóan nézetkülönbségeik... több»

A Lady Bird egy 2017-es amerikai vígjáték-dráma film, amelyet Greta Gerwig írt és rendezett. Főszereplői Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson, és Lois Smith. A kaliforniai Sacramentóban játszódik 2002 őszétől 2003 őszéig, és egy középiskolás diákra fókuszál, aki viharos kapcsolatban él az anyjával. A Lady Bird vastapsot kapott nemzetközi premierjén a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és dicséreték Ronan és Metcalf alakításait, valamint Gerwig rendezését. A Rotten Tomatoes-on a film 400 értékelés alapján 99 százalékos értékeléssel rendelkezik. A weboldal kritikai konszenzusa így hangzik: "A Lady Bird friss betekintést nyújt a kamaszkor zűrzavarába, és felfedi Greta Gerwig debütáló író-rendezőt, mint egy teljesen kiforrott filmkészítő tehetséget."
#4

vígjáték

Disney+

Jess és Hannah 13 évesen egyezséget kötöttek, hogy tökéletes báljuk lesz, de 24 órával a nagy esemény előtt minden tönkremegy, amikor szakítanak a párjaikkal. Egyetlen... több»

A középiskolai vígjáték középpontjában két legjobb barát áll, akik megküzdenek néhány korai csalódással. Miután a középiskolában megígérték, hogy a valaha volt legjobb szalagavató báljuk lesz, a középiskola végére érnek, anélkül, hogy sok reményt fűznének az ígéret teljesítéséhez. Így aztán meghozzák a végső döntést: felhagynak vesztesek lenni, és mindent megtesznek, hogy meglegyen életük bálja. A filmet Kim O. Nguyen rendezi, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a vígjátékok terén. A rendező például a Brooklyn Nine-Nine és a Never Have I Ever / Én még sosem... epizódjait irányította. Ha minden jól megy, a film örvendetes kiegészítője lesz a közelmúltban felkapott időtlen vígjátékoknak, amelyek között szerepel a Superbad, a Love, a Simon, a Mean Girls és még sok más.
#3

életrajzi | történelmi | vígjáték

Netflix

A Kellogg's és a Post gabonapehely-gyártók esküdt ellenségek. Versenyeznek egy olyan sütemény megalkotásáért, amely örökre megváltoztatja a reggeliről alkotott elképzeléseinket. több»

Seinfeld rendezi, társszerzője és főszereplője az új filmnek, amely a Pop-Tart feltalálásáért folytatott nyakatekert verseny történetét meséli el. A sztori: Michigan, 1963. A Kellogg's és a Post, a gabonafélék esküdt riválisai versenyeznek egy olyan péksütemény létrehozásán, amely örökre megváltoztatja a reggeli arculatát. A becsvágyról, az árulásról, a cukorról és a fenyegető tejesemberekről szóló mese ez. „Szeretjük azt az ötletet, hogy felnőtt, öltönyös férfiak egész nap gabonafélékről beszélnek” – mondta Seinfeld - "Az az ostobaság, ahogy kinéznek és amiről beszélnek, fantasztikus világnak tűnt."
#2

valóságshow

Netflix

Az Oppenheim Group OC ügynökei visszatérnek egy tüzes harmadik évaddal, nagy házakkal és még nagyobb drámákkal. Egy olyan irodában, ahol az árulás és a pletykák futótűzként... több»

Felkel a nap az új szezonban, de az árnyék még soha nem volt erősebb a The Oppenheim Group ügynökei között és fölött...Szóval, mit vár az OC irodára ebben a szezonban? Készülj fel egészen pofátlan kinyilatkoztatásokra, miközben Jason és Brett Oppenheim főnökök megpróbálják kordában tartani ügynökeiket...
#1

73 A rendőröm  (2022)

(2) (1)

dráma | romantikus

HBO Max | Amazon Prime Video

Patrick érkezése Marion és Tom otthonába 40 évvel ezelőtt eltemetett sebeket tép fel. több»

A rendőröm egy 2022-es brit-amerikai romantikus dráma, amely Bethan Roberts 2012-es azonos című regényén alapul, Michael Grandage rendezésében. A film főszereplője Harry Styles, Emma Corrin, Gina McKee, Linus Roache, David Dawson és Rupert Everett és E. M. Forster író és Bob Buckingham kapcsolata ihlette. A film világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. szeptember 11-én. David Rooney a The Hollywood Reporternek írt kritikájában azt írta, hogy az adaptáció "kevéssé mutatja meg, hogy az ünnepelt színházi rendező, Michael Grandage képes a vászonra is átemelni színház rendezői képességeit", hogy Grandage "olyan kevés mélységet ad az anyagnak" és hogy Nyswaner "soha sem ásott bele mélyen karakterei pszichológiájába." Azt írta, hogy "Corrin jó", és "ami Styles-t illeti, nem szörnyű, de űrt hagy a filmben ott, ahol leginkább egy többdimenziós, belső élettel rendelkező karakterre van szükség", miközben dicsérte Dawson teljesítményét, és azt írta, hogy a színész " meggyőzőbben játssza a kifinomult alakot, mint a szerelmes férfit."