Ezt a 6 filmet látni kell májusban! (mozi+streaming)

Májusban - mint már többször is megírtuk - igazán remek kínálat lesz terítéken a mozikban és a streaming felületeken is! Az érkező filmek közöl már nézhető a mozikban A kaszkadőr és a streamingen A rólad alkotott kép!

De visszatér a majmok által uralt disztopikus világ egy folytatással, Ryan Reynolds John Krasinski rendezésében és érkezik még Jennifer Lopez legújabb sci-fije is a Netflixre!

Filmfanok, miénk a május! Irány a mozi!

Jó szórakozást!

#6

NA Atlas  (2024)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix (2024.05.24.)

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Bemutató: május 24., a Netflixen / "Atlas olyan valaki, aki alapvetően kizárta a körülötte lévő világot" - mondta Lopez a karakteréről - "Nem bízik senkiben, és nem akarja, hogy bármi köze legyen az AI-hoz". Sajnos az űr távoli tájain végzett küldetésén Atlasnak nem sok választása lesz - egy nagy teljesítményű páncélruhában rekedve kénytelen szembenézni a technológiától való félelmével, és szövetkezni vele. A csúcstechnológiás világban játszódó Atlas egy galaxisokon átívelő kalandfilm, amelyet Leo Sardarian és Aron Eli Coleite írt, és Brad Peyton rendezett. "Az Atlas valójában a bizalomról szól, és arról, hogy milyen nehéz megbízni az emberekben" - mondta Peyton - "Egy olyan nő szemszögéből ismerjük meg a történetet, aki egy az életét teljesen felforgató trauma után tanul meg újra bízni. Ez egy emlékeztető arra, hogy mély, értelmes kapcsolatokra van szükségünk az életünkben, valamilyen módon, formában. Hogy nem tudsz mindent egyedül csinálni; egy bizonyos ponton úgy kell döntened, hogy megbízol az emberekben, és beengeded őket."  
#5

dráma

Amazon Prime Video

Sophie, a 40 éves elvált anya dacol a hőséggel, hogy lányával együtt elmenjen Coachellára, miután apja lemondja a közös utazásukat.

Bemutató: május 2., az Amazon Prime Video műsorán / A filmről így írnak a mafab közösség tagjai: "A végét leszámítva ez egy afféle korrekt, sok eredetiséget nem tartalmazó romantikus film, de Anne Hathaway még ebből is ki tudott hozni valamit, ami előtt le a kalappal. Őt leszámítva túl sokat nem fogsz veszíteni, ha kihagyod." (hp) vagy "Minden percét élveztem. A két szereplő között nagyon jól működött a kémia. Szép történet, érdemes megnézni, ha valami kellemes feltöltődésre vágysz" (Gikka). A filmben Hathaway partnere az egyre többször és többféle karakterben látható, fiatal tehetség, Nicholas Galitzine, aki legutóbb Julianne Moore fiát keltette életre a Mary és George című kosztümös drámában!
#4

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Bemutató: május 23., a mozikban / Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja. A szereposztás érdekessége, hogy a fejlesztés során egy időben Jodie Comer is szóba került Furiosa szerepére, Richard Madden pedig az egyik férfi főszerepre, George Miller viszont azonnal találkozni akart Anya Taylor-Joyjal, miután látta az alakítását az Utolsó éjszaka a Sohóban (2021) nyers vágásában. Ha még nem láttad, pótold!
#3

93 Képzeletbeli barátok  (2024)

(2) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

Bemutató: május 16., a mozikban / A film egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski. Érdekessége a filmnek, hogy John Krasinski és Steve Carrell korábban A hivatal című sorozatban szerepeltek együtt és, hogy ez az alkotás Krasinski első nem horrorfilmes rendezése.
#2

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Bemutató: május 9., a mozikban! / Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét. A filmet eredetileg a Caesar története előtti előzménynek szánták és Wes Ball azután kezdett el dolgozni rajta, hogy a Disney a Fox felvásárlását követően törölte a Mouse Guard című képregénysorozat adaptációját. Ez az első Majmok bolygója-film, amelyet kifejezetten IMAX formátumban vetítenek! És, bár sok idő eltelt a legutóbbi rész óta, a Birodalom nem reboot, a cselekmény kapcsolódik az előző trilógiához.
#1

41 A kaszkadőr  (2024)

(15) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson),... több»

Bemutató: május 2., a mozikban! Azaz, már nézheted is! / Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul? A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz. Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket…