Mark Wahlberg a Cigar Aficionado magazinnak adott interjújában elmondta, hogy az egyik oka annak, hogy a producerkedés felé fordult, az volt, hogy a színészi munkája során világossá vált, hogy mindig háttérbe szorul olyan megasztárokkal szemben, mint Tom Cruise, Brad Pitt és Leonardo DiCaprio.

"Kényszerűségből kezdtem el producerré válni" - mondta a színész - "Nem akartam csak ülni és várni, hogy Brad Pitt vagy Tom Cruise vagy bárki, aki már előttem befutott, lepasszoljon egy filmet, hogy én rátehessem a kezem. Mindig proaktívan próbáltam olyan anyagokat és dolgokat találni, amiket én tudtam produkálni, amiről tudtam, hogy nekem való, a saját sorsomat alakítom."

A 2010-es A harcos című filmtől kezdve Wahlberg szinte minden nagyobb filmjének producere vagy executive producere lett.

Wahlberg hozzátette, hogy a produceri és színészi munkássággal a háta mögött, legközelebb a rendezésben szeretné kipróbálni magát, és "együtt dolgozni néhány más nagy tehetséggel". Megjegyezte, hogy a karrierje jövője valószínűleg egy színészi lassulással fog járni, miután néhány év alatt több új filmje is megjelent.

"Most minden bizonnyal keményebben dolgozom, mint valaha" - mondta - "Bizonyos vállalkozásokat felépítesz, továbbadod őket, vagy kilépsz belőlük. Nem hiszem, hogy még sokáig fogok ilyen tempóban játszani, mint most, mert ez a legnehezebb dolog."

Wahlberg idén még nem szerepelt filmben, de 2022-ben olyan filmekkel volt elfoglalt, mint az Uncharted, az Énidő és a Stuart atya (Stu atya).

Kíváncsiak vagyunk, vajon mennyire fog lelassulni a színész. Elnézve mostani tempóját, ti reálisnak tartjátok, hogy behúzza a kéziféket?