Az Egyesült Államok jogrendszerének teljes története során csupán egy példa született arra, hogy a démoni megszállást hivatalosan is védelemként használtak fel egy gyilkossági tárgyalás során. 

Október 17-én Az ördög a vádlottak padján bemutatja azt a brutális bűntényt, amely ehhez az példátlan jogi stratégiához vezetett. Első kézből származó beszámolókkal és a feltételezett démoni megszállást rögzítő valós felvételekkel egy rendkívüli történetet mesél el egy olyan családról, amely elvesztette az irányítást.

Gyakran "A Sátán kényszerített rá" ügyként emlegetik a 19 éves Arne Cheyenne Johnson tárgyalását, ami gyorsan legendák és a kíváncsiság tárgyává vált, miután 1981-ben országos hírverést kapott. Johnson azt állította, hogy démoni erők hatása alatt gyilkolta meg 40 éves háziúrát, Alan Bonót. A kegyetlen gyilkosság Connecticutban történt, és olyan öntudatos démonológusokat és paranormális kutatókat vonzott, mint Ed és Lorraine Warrenet, akik korábban a hírhedt Amityville-i kísértetjárás feltárásáért kaptak kitüntetett figyelmet. 

Az ördög a vádlottak padján bemutatja a Bonó meggyilkolásához vezető eseményláncolatot, a tárgyalást és az azt követő történéseket. Első kézből származó beszámolókkal szolgál az ügyhez legközelebb álló emberektől, beleértve Johnsont is.

Johnson története számtalan kitalált film- és televíziós adaptáció történetét ihletett (köztük a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített című filmet), de ebben a dokumentumfilmben tárul a nézők szeme elé először a valós sztori, melyben az ügy közvetlen résztvevői mesélnek, ezzel új diskurzusok sorát indítva arról, mi történik akkor, amikor a valóságra vonatkozó feltételezések ütköznek a hitrendszerrel.

Ha téged is érdekel a dokumentumfilm, és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a a Mafab oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti gombra kattintva már nézheted is!

dokumentum | horror | krimi

Ez a sötét dokumentumfilm újrajátszások és házi videók segítségével vizsgálja egy fiatal fiú látszólagos megszállását és az azt követő brutális gyilkosságot. több»