89% 107 szavazat
Elfogy a levegő

Elfogy a levegő

Elfogy a levegő
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
26
Szereplők (26)
5
Képek (5)
2
Videók (2)
6
Érdekességek (6)
Díjak
1
Filmkritika (1)
3
Cikkek (3)
1
Fórum (1)

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalomórákat tart, pozitív kapcsolatot ápol diákjaival és munkatársaival egyaránt, így megbecsült pedagógusi pozíciót tölt be a gimnáziumban. Váratlanul egyik szülője ellene foglal állást, amikor kifogásolja, hogy egy olyan filmet ajánl, amelynek középpontjában a 19.… Több


Forgatókönyvíró: Katalin Moldovai, Zita Palóczi
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2023.11.02. | Telekom TVGO (2024.03.15.) | Netflix (2024.03.20.) | Cinego (2024.04.11.)
Forgalmazó: MoziNet

KULCSSZAVAK

 
2024.03.26 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

A

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tökéletes film, megrázó, felkavaró. Nagyon elgondolkodtató, hogy a hatalom és a rágalom ellen hogyan lehet védekezni, vagy lehet-e egyáltalán. Az iskola végleges szlogenje hihetetlenül álszent és nevetséges: „150 éve képezzük a jövő nemzedékét a szabadság nevében.” Egy ilyen fojtó, levegőtlen közegből tényleg menekülni kell, lehet-e mást tenni egy kisembernek? Krasznahorkai Ágnes zseniálisan hozta a finom rezdüléseket, a halk szavú, mégis határozott, az igazáért bátran kiálló tanárnőt, aki a végére teljesen magára maradt. Az egyetlen ember Márk (Dimény Áron), aki komolyan melléállt, látjuk, hogyan végezte. Így a többi tanár csendben meghúzta magát, teljesen elszigetelődtek Ágitól. Tetszett, ahogyan dolgozott a diákjaival. A képzeletbeli „O” betű a szabadság, a választás lehetősége volt a gyerekek számára, amit ő megadott nekik az iskola kemény szigorával szemben. Visszatérő motívumként a film végén Áginak jelentette a szabadságot, egy új élet kezdetét, a semmibe futó, csodálatosan kék táj is ezt sugallta, a kellemes zene is, szinte vele együtt lélegeztem fel a sötét, nyomasztó események után.

0
 
2024.02.21 kabel

a nap véleménye

Iskolai bürokrácia

Az Elfogy a levegő egy meglepően kurrens film, mely több magyar specifikus témát is boncolgat, azonban narratívája inkább csak felszínesen érint pár dolgot, és a valódi dráma számomra elmaradt, pedig a film ki volt hegyezve a konfrontációra. Történet... Teljes kritika

4
 
2024.03.22 Fikatours_blogger

Magyarország 2024

Mivel utánaolvastam, tudom, hogy nem az aktuálpolitika ihlette a történetet, mégis annyira aktuális, és oly mértékben politikai, hogy akinél ez nem talál be, az ufó.

0
 
2023.11.03 stif

Bár szerintem voltak benne gyengébb részek, alapjában véve nálam nagyon betalált. Annyira erős a mondanivalója, hogy szerintem mindenki el tud rajta gondolkodni.

0
 
2023.11.05 Nik

Nagyon komoly film, szerintem az egyik legnyomasztóbb magyar filmes alkotás, amit az elmúlt időszakban kaphattunk. Mindenki nézze meg, mert ez nagoyn a magyar valóságról szól.

0

A film 12 336 215 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 657 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Az Elfogy a levegő elnyerte a Mons nemzetközi filmverseny zsűri díját.Szerző: csd

#2
 

Az Elfogy a levegő elnyerte az ifjúsági zsűri díját a 72. Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.Szerző: csd

#3
 

A film elnyerte a Nemzetközi Filmkritikusok Szervezete (FIPRESCI) díját.Szerző: csd

#4
 

Az Elfogy a levegő elnyerte a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon az elsőfilmes szekció fődíját.Szerző: csd

#5
 
(2023. 11. 08.)
Most sem érdemes ugrálni
Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje a kelet-európai valóságba írt sorstragédia, a Holt költők társasága találkozása a román új hullámmal, amely ismét bizonyítja a Megáll az idő örök igazságát: még mindig nem érdemes ugrálni. Több