32% 44 szavazat
Az elátkozott Queen Mary

Az elátkozott Queen Mary

Haunting of the Queen Mary
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
30
Szereplők (30)
7
Képek (7)
3
Videók (3)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

A fotós házaspár, Anne és Patrick Caulder titokzatos események láncolatát indítja el, amikor kisfiukkal, Lukasszal felszállnak a híres és történelmi Queen Mary tengerjáróra.

Úgy tűnik, ezek valamilyen módon kapcsolódnak a hajó múltjához, amely a jelek szerint számos sötét titkot rejt. A… Több


Rendező: Gary Shore
Forgatókönyvíró: Stephen Oliver, Tom Vaughan, Gary Shore
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2024.05.02.
Forgalmazó: Vertigo

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2024.05.02 PolgarBalint

legújabb vélemény

Nagyon jól kezdődött, nagyon jó elképzelés. De pocsék megvalósítás. A történet összevissza, vágás, forgatókönyv nincs. Kicsit azt érzem, hogy elkezdték csinálni a filmet, és valamikor egyszer csak kicsúszott a kezük közül, és egy maszatolásos összevi... Több

0
 
2024.05.01 kabel

Zagyvaság

A Haunting of Queen Mary sokat markol, de keveset fog. A film számos idősíkban, több eltérő perspektívából meséli keszekusza történetét, mely olyannyira rossz vágással van prezentálva, hogy sok jelenet közel értelmezhetetlen. A narratíva leginkább talán a Mementóra emlékeztet, folyamatosan ugrálunk ide-oda karakterek között, a film vagy háromszor újra kitalálja, mi a konfliktusa, és emellett hihetetlen unalmas. Tényleg meglepő, hogy lehet egy ilyen izgalmasnak hangzó, generációkon átívelő eredeti horror ötletet ilyen gyengén és altatóan bemutatni. A film egyszerűen képtelen épkézláb ok-okozatokat felállítani, egyszer egy 30-as évekbeli családot látunk, majd egy modern családot, mindketten elvesztik gyereküket, de aztán a film egy totál másik sztoriba kezd bele, és a gyerekek csak fél óra múlva bukkannak fel. A tempó és a vágás tényleg katasztrófálisan rossz, sokszor fontos jelenetek át vannak ugorva, vagy karakterek teleportálnak jeleneten belül, mert a vágó nem tudta ügyesen megoldani. Fogalmam sincs, miről szól a sztori, pedig éreztem, hogy nagyon szólna valamiről. Még a horror elem is egész jó, de egyszerűen nem tudtam figyelni, mert a film mintha saját maga akadályozta volna történetének elmesélését. A lezárás előtt is expozíció csokor fogadott, egy újabb, eddig fel nem tárt konfliktusról, így itt már elengedtem a filmet.

0
 
2023.10.02 necum

El tudom képzelni, hogy amikor az alkotók összeültek, ez egy jó ötletnek tűnt. De a kivitelezés és a végeredmény borzalmas lett. Kb. mint Frankenstein és a szörnye.

0
 
2023.11.20 gabi

Vizuális szempontból elég jó, de minden más pofára esik benne. Ahhoz képest, mennyire feszkós és izgalmas horrorfilm szeretne lenni, marha unalmas.

0

A film 3 259 795 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 479 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Bár van néhány felvétel, amelyet a valódi Queen Maryn forgattak a kaliforniai Long Beachen, a legtöbb belső tér (mind a múltbeli, mind a jelenlegi jelenetekben) CGI-rekonstrukció és/vagy díszlet.Szerző: csd

#2
Az ördög Ohióban
2022
Hol nézheted: Netflix
Vérengzés
2016
Hol nézheted: Netflix
Superstition
2017
Hol nézheted: Netflix
Az Usher-ház bukása
2023
Hol nézheted: Netflix
Az éjféli klub
2022
Hol nézheted: Netflix
A lány a tükörben
2022
Hol nézheted: Netflix
Hausen
2020
Hol nézheted: HBO Max
Az első áldozat
2022
Hol nézheted: Netflix
Mise éjfélkor
2021
Hol nézheted: Netflix
A gonosz törpék
2021
Hol nézheted: Netflix
The Gloaming
2020
Hol nézheted: Disney+
Lisey története
2021
Hol nézheted: Apple TV+