2024.04.26 13:32 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Pita pisztollyal

Denzel Washington kedvenc színészem, így meglepődtem rajta, hogy az egyik legjobb filmjét eddig nem láttam. Most pótoltam. A főszereplő család lányát rabolják el, és hősünk leszámol a múltjával, hogy a nyomára akadjon. Kedves történet egy lecsúszott férfiról, aki összeszedi múltja morzsáit, és feltámasztja magában a hőst. A hőst, aki nem tökéletes, de izgalmas és nagyon következetes. Olyan elszántan, kegyetlenül és nagy lendülettel kezdi keresni a tetteseket, hogy már a rendőrök is féltik az életét. Ez ad a történetnek egy csavart, hogy egy ember hogyan emelkedik a társadalom és a törvények fölé, hogy igazságot szolgáltasson.

A film sikere lehetett az oka, hogy a jövőben nagyon sok hasonló témájú film készült, mint például A védelmező sorozat, de ide lehet sorolni sok 18+-os igazságosztós filmet. A film erőssége a szereplőgárda, a történet és a rendezés.

Pita pisztollyal

Tony Scott kitett magáért. Sikerült felemelni az 5.8 -as IMDB értékelést 7.7re, merthogy az 1987-es változatot ennyire értékelték. Volt értelme egy sikerkönyvsorozatot újra filmre vinni. A történet jó, a megvalósítás tud egyre jobb lenni.

A film leggyengébb tulajdonsága, hogy még mindig ragaszkodott a 80-90-es években divatos elmosódott képi ábrázoláshoz. Értem, hogy a részegség és a delírium ezzel jól leírható, de van ennél jobb módszer is. Szerencsére mára többnyire kikopott a filmkészítésből. A látvány és a trükktechnika még mai szemmel is elfogadható.

Dakota Fanning visszatért A védelmező 3-ban, és újra játszhatott Denzel Washingtonnal. Radha Mitchell pedig rendkívül karizmatikus volt a filmben. Végig izzott körülötte a levegő. Nem csodálom, hogy utána jó sok filmben szerepelhetett ismét.

Érdekessége még a filmnek, hogy a fordulópont főszereplője egy plüssmaci. Szokatlan, de ötletes.

A film megtekintéséhez kell némi gyomor és erőszaktűrés, mert senki sem fogja vissza magát ott, ahol az embert súlyra mérik, és adják-veszik.

akció | dráma | krimi | thriller

Samuel Rampos (Marc Anthony) iparmágnás a rejtélyes módon szaporodó gyermekrablási ügyek miatt felbérli az egykori titkosügynököt és bérgyilkost, John Creasyt (Denzel... több»

0