71 Ammonita  (2020)

Legutóbbi filmjében, az Örök lenyomat-ban Kate Winslet a 19. század első felében élt fosszíliagyűjtőt, Mary Anninget alakította, a film pedig két nő szerelmi történetét dolgozza fel. Winslet filmbéli partnere Saoirse Ronan, az Ammonite szakmai elismerése valahogy elmaradt az idei évben.

Winslet a The Sunday Times-nak adott interjút a napokban, így az Ammonite-tal kapcsolatban az LMBTQ-közösség helyzetéről is kérdezték a színésznőt, amelyre igencsak meglepő válasz érkezett.

“Rengeteg olyan fiatal színészt ismerek, akik épp most kezdenek befutni, mégsem merik azonban felvállalni a másságukat, mivel attól tartanak, hogy emiatt többet nem kapnak hetero szerepet. Ez k*rvára nincs jól” - nyilatkozta Winslet, majd hozzátette, hogy legalább 4 olyan fiatal színészt tudna mondani, akik rettegnek attól, hogy kitudódik, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

A színésznő azt is elmondta, hogy Hollywoodban a férfi színészeknek ma sincs emiatt könnyű dolga, mivel a szakma egy része úgy vélekedik, hogy egy homoszexuális férfi nem tud eljátszani egy heterót.