Közösség

Vélemény:

 

64 A beavatott-sorozat: A hűséges

(2016)

A beavatott-sorozat: A hűséges

 
rbernadett   2016.03.23 09:43
0

Előrebocsátom, hogy én szeretem a dísztópiákat és olvastam is párat, köztünk a film alapjául szolgáló trilógia első részét is. Mostanra azt mondom bátran kijelenthetem, hogy telítődött a piac és nincs új a nap alatt. Azon túl, hogy kötelezően ennek a trilógiának a harmadik részéről is két bőrt húznak le, olyan közhelyekkel és bakikkal van teli, hogy már azt hittem vígjátékra ültem be a moziba.
Alapesetben el szoktam siklani afölött ha valamit nem rág a számba a film és nem magyaráz, ha a lendület visz tovább és meg tudom én magamban magyarázni, hogy miért történhetett ez vagy az. Viszont ez a film hemzseg a hiányosságoktól, ami fölött szerintem nem lehet olyan könnyen elsiklani.
SPOILER! pl. Hogyan lehetséges, hogy a mérgező földön élnek emberek, ahol egy gaz nem sok annyi nem nő és a víz is vörös? Apropó, mitől vörös a víz? Miért csak kör alakban vannak városok? Ha ott meg tudták teremteni a zöld övezetet miért nem arra koncentrálnak, hogy tovább terjesszék a kihalt területekre? Ha már itt tartunk, mitől van oxigén a kietlen területeken, attól a két pici szigetnyi fától?... és még sorolhatnám. Nem emlékszem, hogy az első két rész ennyi mindenen elbukott volna, de ez most mindent vitt. Sajnos banális.