Emma Tammi rendezése már megérkezett a hazai mozikba is, és akárcsak külföldön, itthon is lenyomta a teljes mezőnyt. 

A kultikusan népszerű videojáték-sorozat alapján készült Öt éjjel Freddy pizzázójában cselekményének középpontjában egy biztonsági őr áll, aki a Freddy Fazbear's Pizza biztonsági őre, ahol az animatronikus állatok éjszakánként gyilkossá válnak. 

A franchise-t Scott Cawthon alkotta meg, aki 2021-ben visszavonult a játékfejlesztéstől, miután politikai adományai miatt ellentmondásos figurává vált. A sorozat új vezetés alatt folytatódik, a legújabb játékokért a Pixar veteránja, Jason Topolski felügyeli. És végre a elkészült a mozis adaptáció is, mely sikert sikerre halmoz.

A film második hete vezeti az amerikai bevételi toplistákat, vagy két tucat rekordot döntött meg, és az év legerősebb bevételét produkálta a horrorfilmek körében. Itthon múlt héten csütörtökön mutatták be, melyet követően több mint 87 ezren váltottak rá jegyet 172 millió forintot is meghaladó összegben. Ezzel természetesen itthon is a bevételi lista élén zárta a hétvégét a Trollok: Együtt a banda és a Mancs őrjárat: A szuperfilm előtt.

Bár a kritikusok vegyesen fogadták, a nézők körében jól teljesített, és a mafabon a hazai mozizók 73 százalékra értékelték.

Ha lemaradtál volna róla, idelent mutatjuk az előzetest kedvcsinálóként, ha pedig tetszik, amit látsz, országszerte láthatod a mozikban.

horror

Ki tudsz bírni öt éjszakát? A rémisztő horrorjátékjelenség hátborzongató filmes élménnyé alakul át a Blumhouse, a M3GAN, a Fekete telefon és A láthatatlan ember mögött... több»