Mozi

Filmajánló - április 2024

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Nem fogok kertelni, szerintem ezt a filmet már nem kellett volna megcsinálni. Bár eredeti a szereplőgárda, sajnos már semmi sincs meg benne abból, amitől annyira jók voltak az első filmek. Kár érte.
  Jelenleg a Kultikban és további 36 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

családi | kaland | misztikus

Mozikban

Thabót, a tizenegy éves fiút, nagybátyja neveli egy vadrezervátumban Eswatiniban. Míg nagybátyja vadőrként dolgozik, Thabo inkább nyomozó szeretne lenni, mint vadőr, mint amilyeneket a... több»

Az egésznek van egy nagyon jó kis hangulata, még ha nem is szippantja be teljesen az embert, nem is érzi azt, hogy újra meg akarja nézni, de ettől még jó volt megnézni.
  Jelenleg a Kultikban és további 22 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

70 A kiméra  (2023)

(3)

dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Mindenki a saját kiméráját hajszolja, anélkül, hogy valaha is képes lenne megragadni azt. Egyeseknek a könnyű pénzről való álom, másoknak egy elmúlt szerelem keresése. A fiatal... több»

Én egyszerűen valahogy nem éreztem azt, hogy ez a film nekem készült volna, még ha a történet egyébként nagyon is le tudott kötni. Valahogy talán túlságosan is elidegenítve éreztem magam a töténettől.
  Ma összesen 6 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

80 Kék Pelikan  (2024)

(2) (1)

animáció | dokumentum

Mozikban

Nem sokkal a vasfüggöny leomlása után Magyarország polgárai számára számos új lehetőség nyílik. Már igényelhetők a világútlevelek, megnyíltak a határok, lehetőség nyílik a... több»

Bevallom, kicsit szkeptikus voltam a Kék Pelikánnal kapcsolatban, de már az első néhány perc beszippantott. Szerintem nagy szükség volt már egy ilyen animációs filmre, és még talán egy kicsit hosszabb játékidőt is kaphatott volna.
  Ma összesen 9 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

86 A Majomember  (2024)

(6) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Ez a film tipikus esete – szerintem(!) – a „lehetett volna jó is” kategóriába eső alkotásoknak. A 80-as-90-es évek #bosszúpornóit szépen megidéző, végtelenül egyszerű történet, hihető, kedvelhető, névtelen főhőssel, aki a saját traumáin és csak róla szóló... több»
  Ma összesen 27 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

 Ebben a történetben Katak, a fiatal beluga életét követhetjük nyomon, aki a felnőtté válás küszöbén áll. Míg Katak abban a korban van, amikor társai már kifehéredtek, ő még... több»

Szerintem tökre nézhető mese, amire az egész család nyugodtan beülhet, egy közös mozizáshoz ugyanis épp ideális.
  Ma összesen 13 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a legfőbb... több»

Nagyon ciki, de rég szórakoztam ilyen k*va jól moziban utoljára. Fájdalmasan óriási ostobaság az egész, de annyira epic, hogy halálra flesseltük magunkat. Az új Godzilla és Kong-univerzum eddigi legpotensebb része szerintem. Godzilla bármikor vászonra kerül, ÜVÖLT!! AZ ÖSSZES... több»
  Jelenleg a Kultikban és további 32 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

animáció

Mozikban

Az előző Bogyó és Babóca-filmekhez hasonlóan itt is 13 novellát gyűjtöttünk össze Bartos Erika tollából. Ezekben a történetekben kiemelkedő szerepet kapnak az empátia, a... több»

Rendező: Kinga Fazakas
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

87 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három veszélyes... több»

Fuh, hát én el sem tudom modani, hogy mennyire vártam ezt a folytatás, minthogy az előző részeket is egyszerűen imádtam. Szerintem mindenképp érdemes beülni rá. Imádnivaló egyszerűen!
  Jelenleg a Kultikban és további 30 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

76 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan irányította a... több»

A Vaskarom Sean Durkin harmadik egész estés filmje. Az A24 produkció, a felszínen a pankrációból karriert építő Von Erich család valós pillanatait mutatja be, ám a történet ennél sokkal többről szól. Egy munkaközpontú, elnyomó hierarchiába nyerhetünk bepillantást, amely a... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

75 Artúr, a király  (2024)

(2) (3)

kaland

Mozikban

Tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light (Mark Wahlberg) profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak bizonyul az... több»

Szerintem ez egy mélységesen szívhez szóló történet, amit mindenkinek látnia kellene legalább egyszer. Az egész annyira tanulságos és megható.
  Ma összesen 15 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

78 Kálmán-nap  (2023)

(2)

dráma

Mozikban

Levente és Zita látogatóba érkezen Kálmánhoz és Olgához, hogy megünnepeljék Kálmán névnapját. A két házaspár rövidesen olyan helyzetbe keveredik, amely mindannyiuk számára... több»

Hát, számomra eléggé nyomasztó hangulata volt, nagyon erős szembenézést kíván ez a film, elgondolkodtató, ugynaakkor valahol felemelő is tud lenni.
  Ma összesen 5 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

84 A róka  (2023)

(3) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda... több»

Nagyon érzéki film, amely szerintem egyszerűen bekúszik az ember bőre alá, hogy utána még hosszasan el tudjon rágódni rajta. Még biztos, hogy újra megfogom nézni.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma

Mozikban

Etero, egy 48 éves nő, aki egy grúziai kis faluban él, soha nem akart férjet. A szabadságát éppúgy nagyra becsüli, mint a süteményeit. De az a döntése, hogy egyedül él, sok... több»

Szomorú vagyok, hogy ez a film ennyire kevés figyelmet kapott eddig, pedig nagyon fontos filmalkotásnak bizonyult. Imádtam!
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

81 Dűne: Második rész  (2024)

(33) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Frank Herbert 1965-ben írta meg Nebula-díjas zseniális regényét, a Dűnét, mely aztán megihlette George Lucast is, aki átvette tőle a regényvilág számtalan elemét is a 12 évvel későbbi Star Wars-univerzum létrehozásakor. Ott van mindjárt a sivatagbolygó, a Tatooine és annak... több»
  Ma összesen 24 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

86 Téli szünet  (2023)

(9) (5)

dráma | vígjáték

Mozikban

Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét. Mivel... több»

Annak ellenére, hogy ez egy viszonylag egyszerű film, szerintem magvannak a maga mélységei, amelyek remekül átszűrődnek a karaktereken keresztül.
  Ma összesen 5 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 Bob Marley: One Love  (2024)

(5) (5)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

2024-ben a BOB MARLEY ONE LOVE című film végre a nagyvászonra viszi egy olyan ikonikus személyiség inspiráló életét és zenéjét, aki a szeretet és az egység erőteljes üzenetével... több»

Bob Marley zenéit az is ismeri, aki kerüli a reggae zenét vagy a rasztákat, esetleg mindkettőt. Bob Marley nélkül kevesebb lenne a világ. Ha nem lett volna ennyire céltudatos a zene megismertetésével, akkor ma fogalmunk sem lenne, hogy mi az a rasztafári. Ez a zeneiség érintette meg... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

88 Tökéletes napok  (2023)

(1) (5)

dráma

Mozikban

Hirayama (Koji Yakusho) látszólag tökéletesen elégedett egyszerű tokiói WC-takarítói életével. A szigorúan strukturált napi rutinján kívül a zene és a könyvek iránti... több»

(vagy valami hasonló) A filmet japánul láttam, magyar felirattal, úgyhogy a fenti idézet talán nem pontos, de kb. kulcsmondat. Ez a film számomra a zenről szólt, a jelenlétről, az egyszerű dolgok megéléséről. Wim Wenders odatette magát, az angyalos filmjei után hosszú idővel... több»
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma

Mozikban

Lefkovics Tamás, az együttérző, de konok bokszedző az évek során egyre jobban elhidegült fiától, Ivántól. Iván, aki ortodox zsidó, Izraelben keresett menedéket az apjával való... több»

Be kelle vallanom, hogy Szabó Kimmel Tamás engem nagyon meglepett ebben a filmben. Szerintem pályafutása egyik legjobb alakítását hozza, és maga a sztori is nagyon eredeti. Mindenképp érdemes megnézni.
  Ma összesen 6 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 Érdekvédelmi terület  (2023)

(5) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban | Telekom TVGO (2024.04.30.)

Rudolf Höss, Auschwitz parancsnoka feleségével, Hedwiggel együtt megpróbál ideális életet teremteni családjuk számára a koncentrációs tábor közelében lévő rezidencián. A Martin... több»

Milyen lehet egy olyan világ, mely majdnem egyezik miénkkel, de mégis a karakterek olyan dolgokat mondanak és tesznek, melyek minden morális és etikai nézetünknek ellen mennek? A történt az auschwitzi SS vezetőt és családját mutatja be kényelmetlen pontossággal. A második... több»
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

76 Nyersanyag  (2024)

(2) (2)

dráma

Mozikban

A Nyersanyag egy szatirikus társadalmi dráma, amelynek középpontjában egy filmes csapat áll, akik Budapestről vidékre utaznak, hogy közösségépítő workshopot tartsanak egy falu... több»

Szerintem az idei legjobb magyar film lesz ez. Nagyon mellbevágott a sztori, a karakterek hihtetlenül jól kidolgozottak. Egyszerűen imádtam!
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 Egy élet  (2023)

(2) (3)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban

Igaz történet Sir Nicholas Wintonról, a fiatal londoni brókerről, aki a második világháborút megelőző hónapokban 669 gyermeket mentett meg a nácik elől. Nicky 1938 decemberében... több»

Anthony Hopkins karrierje egyik legszívszorítóbb alakítását hozza ebben a filmben, amely talán a történetében is nagyon le tudja dönteni a lábáról az embert. Én még sokáig magammal vittem ezt a történetet.
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

családi | kaland | vígjáték

Mozikban

Emma az Amazonas esőerdejében nő fel Hope, egy imádnivaló nőstény jaguárkölyök mellett, akit befogadott. Amikor azonban hatéves lesz, egy családi tragédia arra kényszeríti Emmát... több»

Nagyon sokszor találkozhattunk már ezzel a történettel, megannyi formában, de talán egyik sem tudta olyan szépen tálalni, mint ez. Részemről jár érte az öt csillag.
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

81 Smoke Sauna Sisterhood  (2023)

(2) (1)

dokumentum

Mozikban

A skandináv országokban a szaunát nem csupán a pihenés helyének tekintik, hanem az önmegvalósítás eszközének is. Anna Hints rendezőnő figyelemre méltó operatőri munkája a... több»

Rendező: Anna Hints
Szereplők: Kadi Kivilo
Egyszerre lebilincselő és lélegzetelállító ez a film. Hihetetlenül felnyitott a szememet, szóhoz sem jutok. Imádtam!
  Ma összesen 2 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

76 Szegény párák  (2023)

(12) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

A Poor Things le sem tagadhatja, hogy Yorgos Lanthimos-film: a szürrealista látványvilág keveredik egy rétegelt metaforával és extravagáns karakterek, közel sem természetes, de hihetetlen vicces dialógusai színesítik a keszekusza narratívát, melynek üzenete mindenkinek szól. A... több»
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

83 A szenvedély íze  (2023)

(3) (5)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban

Eugénie, a kiváló szakácsnő 20 éve dolgozik a híres gasztronómus Dodinnak. Az évek során a gasztronómia iránti szenvedélyük és az egymás iránti kölcsönös csodálatuk... több»

Alapból Juliette Binoche miatt voltam kíváncsi erre a filmre, és nem is csalódtam. Szerintem hihetetlenül jó történet, remek hangulattal és persze mindig is szerettem azokat a történeteket, amelyekben jelen van a gasztronómia. Ez egy remek párosítás.

89 A szabadság hangja  (2023)

(9) (4)

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Mozikban | Telekom TVGO

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem ellen... több»

Végignéztem, hogy mindenki öt csillagot adott erre a műre a Mafab.hu oldalán. Ha a történetet kellene értékelni (de ez rossz kifejezés, mert ezt a történetet nem is tudom, hogy szabad-e pontozással értékelni, hiszen fájdalom és kilátástalanság jár a nyomában), ami számomra... több»
  Ma összesen 1 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

91 Előző életek  (2023)

(7) (4)

dráma | romantikus

Mozikban | Telekom TVGO (2024.04.25.) | Cinego

Nora és Hae-sung elválaszthatatlan gyerekkori barátok voltak, de útjaik elváltak, miután a kislánynak el kellett költöznie. Két évtizeddel később újra megtalálják egymást az... több»

Bizton merem állítani, hogy ez nem egy szerelmes film. Persze romantikus érzelmek megtalálhatóak benne, de a központi téma az egybefonódott életek, sorsok, a kapcsolódás. Megfűszerezve egy kis buddhista felfogással a földi élet határain túlmutatva. Hogy ez milyen formát ölt, az... több»
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

71 A méhész  (2024)

(34) (3)

akció | thriller

Mozikban

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a hölgy... több»

A Wednesday című sorozatban már láthattuk, hogy nem érdemes a méhészekkel szórakozni, még akkor sem, ha éppen gyerekről van szó. Hát még egy felnőtt méhész esetén! Igaz, hogy a Statham által játszott karakter nemcsak a kaptárait tartja rendben, hanem – szükség esetén – a... több»
  Ma összesen 3 moziban megtekinthető. Tudj meg többet »

dráma

Mozikban

Harold egy hétköznapi ember, aki úgy érzi, hogy egész élete mellékvágányra futott. Egy nap elindul, hogy feladjon egy levelet, a férfi azonban nem áll meg, és egyszerűen csak... több»

Mit is mondhatnék...egyszeri nézésre tökéletesen ez a film, amiben van némi kellemes mondani való, de alapvetően nem teszi kockára a gondolkodásmódunkat.