Heath Ledger Jokere A sötét lovagban a filmtörténet egyik legikonikusabb és legjobb alakításaként vonult be, amelyért posztumusz elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Ledger kérdése számos megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, hiszen a karakter tartalmaz néhány olyan elemet, amelyet nem könnyű értelmezni. Az egyik ilyen, hogy miért is nyalogatja Joker állandóan a száját.

A választ a 2017-ben megjelent I Am Heath Ledger című dokumentumfilmben találjuk, amelyet Gerry Grennell prezentál. Grennell elmondja, hogy Ledger tulajdonképpen rettenetesen utálta a sminkszobában töltött időt a forgatás során, a felragasztott sebek pedig gyakran leváltak az arcáról, így azokat meg kellett igazítani.

Ez a folyamat gyakran akár 20 percet is igénybe vett, így a fiatal színész inkább megnyalta az ajkait, hogy megnedvesítse a ragasztást, így az sokkal tovább tartott. A filmben Joker karakterében ezt tikkelésként értelmezzük, amely mondani se kell, hogy komplexebbé teszi a figurát.

dokumentum | életrajzi

Az I Am Heath Ledger című egész estét dokumentumfilm. A színész, művész és ikon Ledger saját kameráján keresztül pillanthatunk bele a tragikusan fiatalon elhunyt Ledger... több»