A testcserés műfaj egy csavaros változata horror köntösbe csomagolva mától a HBO Maxon.

Készüljetek fel egy vad utazásra, hiszen a 2020-as horror-vígjáték ma megérkezett az HBO Maxra, amely friss és sötét humorú csavart hoz a testcserés filmek műfajába. A Boldog halálnapot! című filmből ismert  Christopher Landon kreatívna ötvözi a horror elemeket a komédiával, és ezt a nézők többsége sem gondolta másként.

A Freaky főszerepében Kathryn Newton alakítja Millie Kesslert, egy középiskolás diákot, akinek élete bizarr fordulatot vesz, amikor testet cserél egy könyörtelen sorozatgyilkossal, a Vince Vaughn által alakított karakterrel. A csavar? Csak 24 órájuk van arra, hogy visszafordítsák a cserét, mielőtt véglegessé válik.

A film erőssége abban rejlik, hogy képes zökkenőmentesen ötvözni a műfajokat. Ez nem csak egy tipikus testcsere-vígjáték; ez egy slasher-film egy jó nagy adag humorral. Landon, aki Michael Kennedyvel közösen írta a forgatókönyvet, olyan egyedi narratívát alkotott, amely a nézőket egyformán találgatásra és nevetésre készteti.

Készülj fel arra, hogy Vince Vaughn el fogja lopni a show-t a középkorú férfi testébe zárt tinilány alakításával, de Kathryn Newtonra is érdemes figyelni, aki könnyedén vált át a sebezhető középiskolásból hidegvérű gyilkossá.

A Freaky a mozikba kerülésekor széleskörű elismerést kapott okos forgatókönyvéért és erős alakításaiért. A kritikusok dicsérték, hogy a Landon produkciója felforgatta a műfaji konvenciókat, és újszerű módon dolgozta fel az ismert trópusokat.

Mostanra kiderülhetett, hogy a Freaky több, mint egy átlagos horror- vagy vígjáték. Izgalmas, szórakoztató és meglepően szívhez szóló film, amely mindkét műfaj legjobb elemeit ötvözi. Az HBO Maxon való megjelenése kiváló lehetőség a rajongók és az újonnan érkezők számára egyaránt, hogy otthonuk kényelméből élvezhessék, sőt, akár a mafabos adatlapról is elindíthatjátok az HBO Max logóra kattintva, amennyiben van előfizetésetek a streamingszolgáltatónál.

68 Freaky  (2020)

horror | thriller | vígjáték

Testcserés horrorral jelentkezik az utóbbi évek legnagyobb horrorsikereit szállító Blumhouse, melynek főhőse egy kamaszlány, aki testet cserél egy kegyetlen gyilkossal.  Millie... több»