Összecsap Batman és a szovjet Superman (Superman: Red Son előzetes)

Mi lenne, ha Kal-El nem Kansasben, hanem a Szovjetunió területén ér földet? Ekkor születik meg a szovjet világuralmi törekvések pusztító eszköze, a mellkasán S-betű helyett sarlót és kalapácsot viselő orosz Superman. Ezt a víziót Mark Millar álmodta meg még 2003-ban, jövőre pedig animációs filmként jelenhet meg.

A Superman: Red Son története a DC univerzum legnépszerűbb hősét egészen más megvilágításban mutatja be nem kevés amerikai sztereotípiát beleszőve a dologba. Mert míg az eredeti „amerikai Superman” a gyengék védelmezője és a jóság általános megtestesítője, addig a szovjet változat ennek szöges ellentéte. A hidegháború idején játszódó sztori szerint ugyanis a vörös gyermek nem más, mint a világuralomra törő szovjet vezetés egyik bábja, amely félelmet hoz minden ember szívébe. Ahogy ezt az első traileren is látni, a klasszikus „mi az ott az égen?” kérdést ezúttal nem kíváncsisággal vagy áhítattal teszik fel az utcai járókelők, mikor Superman elsuhan felettük, hanem rettegéssel a hangjukban.

A jövő nyárra várt animációs filmben számos más DC-karakter is szerepelni fog. Így antihősünknek meg kell majd küzdenie Batmannel és Wonder Womannel is, de felbukkan majd a Zöld Lámpás, Louis Lane, Lex Luthor és Brainiac is. Ami a szinkronhangokat illeti, Supermant Jason Isaacs, Louise Lane-t Amy Acker, Luthort Diedrich Bader, Batmant Roger Craig Smith, Wonder Womant Vanessa Marshall, Brainiacet pedig Paul Williams szólaltatja meg. A rendezői széket pedig az a Sam Liu foglalja el, aki számos más DC rajzfilmet is készített már az elmúlt években, szóval nem kevés tapasztalattal rendelkezik a témában.