November 19-én, hétfőn érkezik az HBO GO-ra az Emmy-díjas Ben Stiller rendezésében és executive produceri vezetésével készült a Szökés Dannemorából című nyolcrészes minisorozat az Oscar-díjas Benicio del Toro és Patricia Arquette, illetve a Golden Globe-jelölt Paul Dano főszereplésével.

A Szökés Dannemorából egy szinte hihetetlen, de megtörtént eseten alapul: 2015 nyarán, New York állam északi részén két gyilkosságért elítélt fogoly megszökött egy börtönből az intézmény egyik férjezett, női dolgozójának segítségével, aki mindkét férfival hónapok óta viszonyt folytatott, és ezután hajtóvadászat indult a szökevények elfogására.

Del Toro alakítja Richard Mattet, a művészi hajlamú, de társait félelemben tartó elítélt gyilkost, aki kiterveli a szökést. Arquette játssza Tilly Mitchellt, a munkásosztálybeli feleséget és anyát, aki a börtönben működő szabóságot felügyeli, mindkét férfival szexuális viszonyba bonyolódik, és végül belemegy, hogy fűrészlapokat rejtsen fagyasztott hamburgerhúsba a szökésükhöz. Dano a rendőrgyilkosságért elítélt David Sweatet formálja meg, aki talán őszinte érzéseket táplál Tilly iránt, és csak vonakodva vesz részt Richard Matt tervében.

A szereplőgárdában találjuk még a Golden Globe- és Emmy-jelölt Bonnie Huntot, az elismert Eric Lange-et és az Emmy-jelölt David Morse-t. A SHOWTIME által gyártott sorozat írója és executive producere Brett Johnson (Mad Men) és az Oscar-jelölt Michael Tolkin (A játékos), akik akkor ismerkedtek meg egymással, amikor mindketten a RAY DONOVAN-en dolgoztak íróként. Stiller, Johnson és Tolkin mellett executive producerként működött közre Bryan Zuriff (Steve Jobs, RAY DONOVAN), Bill Carraro (Szárnyas fejvadász 2049, Terminator: Genisys), a háromszoros Oscar-jelölt Michael De Luca (Social Network, A szürke ötven árnyalata) a Michael De Luca Productionsön keresztül, valamint Nicky Weinstock a Red Hour Productions képviseletében. 

(HBO)