Joe Frank beperelte a film alkotóit, azt állítva, hogy az első 30 perc plágium aaz NPR Playhouse (1982) monológjának. Végül visszalépett a pertől, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt hálásan meg is fizették neki.
Roger Ebert 4/4 pontra értékelte a filmet és az adott év legjobb alkotásaként definiálta. Azt mondta, „A film folytatja Scorsese azon törekvését, hogy összekombinálja a vígjátékot a szatírával.”
A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott a film.
A kritikusok közül többen is azt nyilatkozták, hogy a Lidérces órák Scorsese leginkább alulértékelt alkotása.
Az utolsó pillanatig bizonytalan volt, mi lesz a film befejezése.
Michael Powell brit rendező több alkalommal is tiszteletét tette a film forgatása közben. Valószínűleg nem véletlenül, ugyanisnem sokkal később elvette feleségül Thelma Schoonmaker-t, a Lidérces órák vágóját.
Franz Kafka A törvény kapujában című elbeszélése is visszaköszön a filmben, mikor Paul a Club Berlin biztonsági emberével beszélget.
Eredetileg úgy volt, hogy Tim Burton kapja meg a rendezéssel járó jogokat, ám Martin Scorsese szerette volna nagyon, ha ő dolgozhatna rajta, így Burton átengedte neki.
4,5 millió dollárból jött létre a film.
Az Amerikai Egyesült Államokban a film összbevétele 10,609,321 dollár volt, a nyitóhétvégén 45,435 dollárt termelt.
Roger Ebert híres filmkritikus készített egy listát szubjektívan a legjobb filmekről, és ez a film is rajta szerepelt.
Martin Scorsese-nak ez a film nyitotta ki akaput a Krisztus utolsó megkísértése c. filmének elkészítéséhez a Cannes-i siker után.
Robert De Niro 10 év után először nem dolgozott együtt Martin Scorsese-vel közösen a filmben. Addig ugyanis az összes filmjében szerepelt.