A film összbevétele 1 148 061 807 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 649 805 206 forintot termelt. A hazai mozik összesen 282 696 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Aquaman az egyetlen DCEU film, ami elérte az egymilliárdot.
Atlanna szerepére Nicole Kidman volt James Wan első számú favoritja. A direktor és a színésznő korábban együtt dolgozott volna az Al final del espectro (2006) remake-jén, de a filmterv végül nem valósult meg. Kidman több éve lelkes rajongója Wannak, akiről több alkalommal is a 'horror új mestere'-ként beszélt az interjúiban, elsősorban az Insidious és a Démonok között című filmjei kapcsán. A színésznő számára ráadásul még csábítóbb volt a felkérés, ugyanis a film forgatása szülőhazájában, Ausztráliában zajlott.
Ezzel győzte meg Zack Snyder Amber Headöt, hogy vállalja el Mera szerepét: Bár eredetileg nem akarta elvállalni a szerepet, Zack Snyder végül meggyőzte Amber Heardöt arról, hogy csatlakozzon a stábhoz. A színésznő viccelődve elmondta, hogy amikor Snyder azt mondta: "Adunk egy kardot és egy koronát. Mit szólsz?", már nem tudott nemet mondani.
Az Aquaman forgatása 2017. május 4-én kezdődött meg. A forgatás Queenslandben, az ausztrál tengerparton zajlott, ráadásul a filmesek egy óriási stúdiókomplexum, a Village Roadshow Studios mind a kilenc műtermét kibérelték: az egyik közülük a legnagyobb a déli féltekén. A stáb azért rövid időre Új-Fundlandra, Szicíliába és Tunéziába is ellátogatott.
A film Geoff Johns 2011-es Aquaman című képregénye alapján készült.
Aquaman ruhája egy meglepetés lett volna 2016-ban. De ehelyett Zack Snyder közzétett egy fotót Momoáról Aquaman jelmezében 2015 februárjában. Mielőtt közzétette volna, Snyder felhívta Momoát és szólt neki róla.
Matt Damon és Simon Baker is az esélyesek között volt a főszerepre.