Érdekességek

Denevérember

Batman

Jack Nicholsonnak az általa megformált Joker karakterében ízetlen humora tetszett a legjobban. Szerző: mamiéstöti2

Majdnem Pierce Brosnan kapta meg Bruce Wayne szerepét.Szerző: mamiéstöti2

Robin Williams neve is felmerült Joker szerepére.Szerző: mamiéstöti2

Majdnem 32 kg volt a Batman jelmez.Szerző: mamiéstöti2

A Warner Bros stúdió 100. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

1989-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.Szerző: mamiéstöti2

1989 legjobb nyitóhétvégével rendelkező filmje Amerikában.Szerző: mamiéstöti2

Az eredeti képregényben Vicki Vale vörös hajú, a filmben szőke. Bob Kane, az eredeti Batman rajzolója szerint Vale haja egy nyomtatási hiba miatt lett vörös.Szerző: SódóGA

Michael Keaton egy interjúban elmondta, hogy a Batman ruhában klausztrofóbiás volt, ezért tudta hitelesen eljátszani a rezzenéstelen arcú karaktert.Szerző: SódóGA

A film megjelenését a Batman képregény 50 éves születésnapjára időzítették.Szerző: SódóGA

Amikor Michael Keaton megkapta Batman szerepét, a stúdió közel 50 ezer tiltakozó levelet kapott a rajongóktól.Szerző: SódóGA

A film elején Knox az irodába egy Batman képregénnyel a kezében lép be, melyen ott van az eredeti Batmant rajzoló Bob Kane aláírása.Szerző: SódóGA

A Jokert játszó Jack Nicholson nem fix összegez, hanem részesedést kért a film bevételeiből, és mivel a Batman hatalmas siker lett, 1989-ben ő lett minden idők legjobban fizetett színésze.Szerző: SódóGA