A Marcipánvárosban élő fiatal, izgága és ínyenc Chowder Mung Daal egy nagyon idős séf tanonca, aki feleségével, Truffles-szel és asszisztensével, Shnitzel egy vendéglátóhelyet vezet.
(szarka84)
Sorozat áttekintés
A „Chowder” nem csupán egy sorozat, hanem egy valódi kaland, amely minden epizóddal újabb és újabb meglepetéseket tartogat. Nagyon élveztem, és mindig szívesen néztem újra és újra.
Gyerekkori meseélményeim felelevenítésébe kezdtem, közel 34 évesen, :D és a Chowder volt a következő választásom. Röviden, nagyon jól szórakoztam. Persze, nagyon érződik, hogy gyerekekre van fókuszálva a hangvétel, de vannak felnőtteknek szánt kikacsintások, amik most felnőtt fejjel estek le. A kedvenc ilyen szövegem az első évadban hangzott el, mikor Snitzel küldetése volt, hogy a fizetését elvigye a bankba. Mikor Snitzel és Chowder távoznak, Mung odakiált a feleségének, a következőképpen, „Drágám, a muffinodra ráférne egy puszilgatás.” :D Egyébként végtelenül kreatív látványvilágú és színes, „ízes” mese ez. Szeretek főzni, így számomra külön tetszett ez a fajta alapötlet, hogy szinte minden történet a konyha és a főzés köré összpontosul. Ráadásul a kevert stílus, a kézzel rajzolt, a báb és a motion capture folytonos váltása különösen egyedi képi világot ad, és a mellék karakterek is viccesek. Szerintem nagyszerű szórakozás gyerekeknek, ami talán a felnőttek arcára is mosolyt csal. Abszolút a jó kategória.
A rajzfilmben minden karakter egy ételfajtáról vagy egy konkrét ételről kapta a nevét. Mung Daal, a főszakács neve valójában egy népszerű indiai étel neve. Snitzel a rántott hús németül. Truffles gombát jelent. Panini egy szendvics zsemle. Endívia, Mung Daal ellenfele pedig az egyik Belgiumból származó salátaféléről lett elnevezve.
Egy rajongói teória szerint Gazpacho, aki örökké az anyjáról mesél, ugyanazzal a személyiségzavarral küzd, mint Alfred Hitchcock Psycho című filmjének főhőse.