Dűne: Második rész

Dune: Part Two

2024.03.02 Lali a lila ló

Kifejezetten jó, hogy lassabb az üteme

Bevallom, sosem voltam Dűne-rajongó. Mindig szépen nyugtáztam, hogy a könyvsorozat ott csücsül pár ismerősöm polcán, de ennél többre sosem futotta. Az első rész a filmből teljesen beszippantott, csodás látványvilág, izgalmas konfliktusok – a főszereplő fiatalok alakítását találtam talán a leggyengébbnek, emellett az atmoszféra egyedi és magával ragadó, a történetmesélés, ami lassabb, mint a megszokott, de talán pont ez az, ami miatt jobban magába is szippant. Van idő csodálni a tájakat, a cserepes ajkakat, cserzett bőrt, a fodrozódó homokot... A második részről pont ugyanezt tudom elmondani. Egy percig sem unatkoztam, habár borzalmasan nehezen viselem a nagyon hosszú filmeket.

2024.03.17 halottnemet

Rohadt jó!!!

Szerintem ez a film zseniális. A látványvilág elképesztő. Az évtized filmje (szerintem). Timothée Chalamet karaktere mondjuk, elég kegyetlen lesz, de akkor is rohadt jó. Ekkora sztárparádé soha nem volt még. Egyik kedvenc jelenetem, amikor Josh Brolin gitározik. Mindenkinek ajánlom.

2024.04.10 NGyurka

Hatalmas, és még tovább nő

Zseniálisan tartja fenn az érdeklődést, a fegyelmet a nem kevés játékidő alatt. Miközben a történetet bonyolítja, nagyszerű érzékkel csap át az akció és csata jelenetekbe, majd vált vissza, és sosem mulasztja el a mély érzelmeket megpiszkálni. Sajnos a megértéshez kell némi ismeret, bár talán ez sem mindig elég, ami nem feltétlenül baj. Nem baj, ha maradnak kérdések, vitás momentumok, hiszen így a film nem ér véget a stáblistával, témát és kérdéseket ad, a következő részig.

2024.09.11 Tetkós

Szeretem az új Dűne-filmeket. Nagyon jó ez is, bár az én véleményem szerint azért nem üti meg az első színvonalát, csak látvány terén. Ott viszont bőven ráver az első részre!

2024.03.10 Kövi Róbert

Két csillag fölé, de három alá.

Legalább gyerekként elolvashatták volna a könyvet, egyáltalán nem megfilmesíthetetlen, hiszen mi, akik „éltünk” a Dűnén, el tudjuk képzelni. A film tartalmilag hihetetlen keveset ad át, szinte lehetetlen azonosulni a szereplőkkel, bár ehhez hozzátartozik az is, hogy a színészi játék ma már mást jelent, és sajnos én nem tudok egyetérteni ezzel a király új ruhája stílussal.

2024.03.11 Hajnalka401219

Hát, életembe nem vártam így még film végét, nagyjából 1,5 órát simán el lehetne hagyni. Számomra egy rettenetesen unalmas film volt, de egy dolog kiderült számomra közben, a mozi álmennyezete 456 db kis lapból áll.

2024.11.04 Bastyah

Picit el van nyújtva

Sajnos az első részhez képest igencsak elnyújtották a filmben a történet. Szerintem ezt kevesebb játékidőben, illetve pénzben is meg lehetett volna oldani, és ugyanolyan siker lett volna. Igazából a történetről szerintem nem sok szót kell a ejtsek, mivel az első részre épülő folytatásról van szó. Igazából, mind a két kint lévő részt bátran ajánlom családok részére. Nagyon várom már a spin-off sorozatot.

2024.04.10 maxika

Élmény volt

Elragadó képi világ, nagyon dark jelmez- és díszletcunami, kiváló karakterábrázolások – Feyd Rautha Harkonnen minden pillanata kimagaslóan magas színvonalú – és megragadó csatajelenetek. Talán 3 percre vesztettem el a figyelmem az amúgy igen hosszú moziidőből.

2024.07.20 Krisztián408998

Ez nagyon ott van a szeren. Nekem sokkal jobban tetszett, mint az első rész.

2024.03.22 Miklós - Sklenszky

Imádtam

Egy égészen varázslatos világ, imádtam, alig várom a folytatást.

2024.06.04 Bence395128

Csodás film volt

Nekem jobban tetszett, mint az első rész, de a csatajelenet lehetett volna hosszabb, kidolgozottabb is.