Miután a nácik megszállták Lengyelországot, néhány elszánt pilóta vakmerő szökést tervez, hogy Angliában beálljanak a légierő kötelékébe, és újra felvegyék a harcot a megszállókkal.
… Több
… Több
Gyönyörű felvételek mellett kicsit zavaros történetvezetés. Valódi példaképek lehetnek a lengyel repülősök, akikről szól a film. Sajnos nem áll össze az egész úgy, ahogy lehetne, de a légi harcok nagyon jól sikerültek.
Alapvetően szeretem a háborús filmeket, és magával a légicsatákkal ebben a filmben (a film hosszához képest nem volt túl sok belőlük) látvány szempontjából nem volt gond, minden a helyén volt. Ahogy a film egésze is szépen fotózott... és éppen ebből... Teljes kritika
A brit légierő egyenruhája a filmben nem korrekt, inkább az amerikai típusra hasonlít. Valószínűleg az alacsony lengyel költségvetés az oka a hibának.
A lengyel pilóták rekordszámú német gépet lőttek le, szám szerint 126-ot, míg ők maguk csak 8 embert veszítettek.