Érdekességek

Életben maradni

Staying Alive

A világon először 1983. július 11-én Los Angeles-ben, California-ban mutatták be. Szerző: Bogi87

Két helyszínen zajlott le a forgatás: - New York City, New York, USA, - Orpheum Theater - 842 S. Broadway, Downtown, Los Angeles, California, USA.Szerző: Bogi87

1983. január- március között forgatták le.Szerző: Bogi87

Grammy-díj jelölés: Best Score Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media.Szerző: Bogi87

Entertainment Weekly „25 legrosszabb filmes folytatás” listájára felkerült a film, ráadásul az első helyre. Szerző: Bogi87

Bekerült 1983 tíz legsikeresebb filmje közé.Szerző: Bogi87

A Bee Gees popzenekar egyik albuma szintén a Staying Alive címet viseli. A filmbn hallható legtöbb számot az együttes tagjai írták.Szerző: Bogi87

Sylvester Stallone cameozott a filmben, ám a stáblistában, mint színész nem szerepel.Szerző: Bogi87

Sylvester Stallone első filmje, melynek elkészítésében részt vett, de komolyabb szerepet nem alakít benne.Szerző: Bogi87

Sylvester Stallone egy személyben volt rendezője, producere a filmnek, sőt még a forgatókönyvet is ő írta. Szerző: Bogi87

John Travolta ebben a filmben másodjára formálta meg Tony Manero karakterét.Szerző: Bogi87

64 892 670 dolláros bevételt produkált.Szerző: Bogi87

A Rotten Tomatoes oldalán 0%-ot (!) kapott 24 kritika alapján. Átlagos értékelés: 2.7/10.Szerző: Bogi87