Ren Cormack, aki tizenévesen elköltözik egy kisvárosba, ahol a rockzene és a tánc be van tiltva, felrázza a lakosságot lázadó egyéniségével.
(Hupka Adrián)
Filmgyűjtemény
Gumiláb (1984)
Feldolgozások
Gumiláb (1984)

75 Gumiláb (2011)
Az 1984-es változat is jó, de a 2011-es új verzió Julianne Hough, Kenny Wormald és Dennis Quaid főszereplésével egészen lenyűgöző. Nagyon élvezetesek a zenék és a táncok, amitől az egész filmnek valahogy kivételesen pozitív, élettel teli és frissítő az alaphangulata. Lehetetlen kihagyni a film jellemzéséből Julianne Hough játékát, aki önmagában egy jelenség. Gyönyörű és dögös, amellett kicsit Jennifer Anistonra emlékeztet még sokkal szexibb változatban. A rendező, Craig Brewer nem számít élvonalbeli direktornak, de a Footloose-t nagyon jól összerakta. Ami a férfi főszereplőt illeti: Kenny Wormald figyelemre méltó figura, bár egyelőre elkerüli őt a világhírnév. A film sztorija egyszerű, mint a százas szög: adott egy fiatal srác, aki egy kisvárosba kerül Bostonból (rokonaihoz, édesanyja halála után), és megismeri a szigorúságáról híres helyi tiszteletes gyönyörű lányát. Ketten együtt küzdenek meg a helyi korlátokkal, például azzal, hogy a kisváros vezetése betiltotta a táncot a településen. A végeredmény természetesen happy end, mi pedig remekül szórakozunk a sok táncos-zenés jeleneten. Értékelésem: 4 csillag.
Nem sikerült rosszra ez a remake. Bár vannak apró változtatások rajta csak hogy dramatikusabb legyen a történet , de a teljes egészből nem vesz el inkább hozzáad. Ami engem kicsit idegesített az a tiszteletes lányának karaktere. Ezt nem akarom betudn... Több
Őszintén szólva nekem a 84-es verzió jobban bejött!! Viszont nagyon nem tudom figyelmen kívül hagyni Arielt (Julianne Hough), aki a mosolyával engem teljesen megbabonázott! :))) Persze ami mindent visz mindkét filmben, az nem lehet más, csakis a sárga bogár!!! :)))))))))
Zac Efront kérték fel Ren McCormack szerepére, de a színész nem szerette volna, hogyha a rajongói azt hiszik, hogy csak táncolni és énekelni tud, ezért elvállalta a Charlie St. Cloud élete és halála című film főszerepét.