Hajszál híján

Narrow Margin

2026.01.15 SaSa

Vajh Remake?

Nekem úgy rémlik, hogy volt egy ugyanilyen vagy hasonló című régi film. Nem néztem utána, csak valahonnan beugrott. Ez a film, akár remake, akár nem, jól sikerült. Gene Hackman igazán remek színész, több filmben bizonyította. A sztori jó, a film végig feszes és izgalmas. Igazából az eggyel kevesebb csillag azért van, mert olyan régies a film. Szerintem az igazán jó filmek túlnyomórészt az ezredforduló környékén készültek. Volt persze előtte is jó, meg utána is. De az akkori akciófilmekhez viszonyítva a maiak elfogadhatatlanul hihetetlenek. Teljesen valószerűtlen, amiket megpróbálnak eladni. Ez a film meg kissé elavult. Ha a saját korába illesztve nézném, akkor 5 csillagos lenne. De néhány jelenet inkább megmosolyogtató volt... na, hát ezért a 4 csillag... De szerintem bárki megnézi, nem fog csalódni. (Hacsak nem egy romantikus filmet vár, vagy egy természetfilmet a koalák mindennapjairól :-) )

2022.01.24 KingPin

Szerinte Gene Hackman egyik legjobb filmje, nagyon pörgős és fordulatos.

2019.02.06 Berto49

Izgalmas vonatozás

1990-ben, amikor a mostanában elhunyt Andy Vajna még Amerikában producerkedett készült ez a remake. Főszereplőnek a kitűnő Gene Hackmant szerződtették és sikerült Peter Hymes rendezésében egy izgalmas, majdnem végig egy robogó vonaton játszódó thrillert készíteni. A védelmezett hősnőt Anne Archer játszotta, aki teljesen véletlenül szemtanúként került az ügy kellős közepébe. A filmben jelentős szerepet „játszik” Nyugat-Kanada távoli, vadregényes tája is. A vonat tetején való küzdelem szerintem erős túlzás volt, de az izgalom fokozása céljából nézzük el. Az eltelt majdnem két évtized nem halványította el a filmet, mai szemmel is élvezetes szórakozást nyújt.