Hogy promotálja a filmet, Tom Hiddleston 2014-ben a Wheatland Music Festival-on elénekelte a Move It on Over és a Jambalaya (On the Bayau)-t.
Holly Williams, Hank Williams unokája, aki egyben féltesvére Hank Williams III-nek egy interjúban magasztalta Tom Hiddleston-t. Azt mondta, hogy Tom Hiddleston szívét és lelkét is bele adja a munkába, tökéletesen átéli a szerepet.
Williams unokája, az énekes Hank Williams III nyilvánosan is kifejezte nemtetszését Tom Hiddleston énektudásával kapcsolatban.
Peter Travers a Rolling Stone-tól 1 csillagot adott a filmre a maximálisan adható 4-ből.
Tom Hiddleston nagyon kemény edzésbe kezdett annak érdekében, hogy Hank Williams karakterét hitelesen tudja megformálni.
Tom Hiddleston valamennyi forgatási nap végén az összes emberrel kezet fogott és megköszönte az erőfeszítéeiket.
A forgatási szünetekben Tom Hiddleston előszeretettel zongorázott a stábnak és a színésztársaknak.
2009-ben kezdődtek el a filmmel kapcsolatos előkészületek, és 2014. decemberében fejeződött be a film forgatása.
Colin Escott, George Merritt, és William (Bill) MacEwen művén, a Hank Williams: The Biography-n alapszik.
A világpremier 2015. szeptember 11-én volt Kanadában, a Toronto International Film Festival-on.
1,8 millió dolláros bevételt hozott, de 13 millió dollárból jött létre.