A film története szerint egy meghiúsult merénylet után egy katona egyedül találja magát a sivatag kellős közepén. A túlélésért az időjárással, az elemekkel kell megküzdenie, miközben elméje játékot űz… Több

A kép forrása: Well Go USA Entertainment
A filmet megnéztem. Láthattunk már ilyen "egyszereplős, életigenlős" filmet, amikor a főszereplő múltját és tetteit megismerjük. Pl. A Zátony, 127 óra. Ez a film is ilyen. Egy katona, aki a múltjával és a belső demonaival küzd, aknával a talpa alatt. Láthatjuk a gyermekkorát, a családját és, hogy mindig, minden esetben továbblépett. Vajon most is megteszi? Ebben a filmben is van egy "társ", aki segít neki, egy arab férfi személyében. Először kicsit vicces a figura, aztán kezd komoly dolgokat mondani. Ez nem háborús film, nem akciófilm, ez egy pszichológiai thriller. Nincs benne nagy esemény, néha kicsit lassú. Olyanoknak nem ajánlom, akik a pörgős filmeket szeretik, mert ez nem az. Ha ezt elolvastad, akkor lépj tovább és adj neki egy esélyt.
Egy újabb minimalista film, olyan értelemben hogy egy darab színész látható a film nagy részében egy szélsőségesen elzárt helyzetben. Gyilkos két óra volt. Szerencsére a főszereplő szimpatikus annyira, hogy végig lehet nézni.
A rendezők, és ötven amerikai színészt hallgattak meg Tommy Madison szerepére. Az esélyesek között volt Rami Malek, Adam Brody és Chris Zylka, de a választásuk végül a brit színészre, Tom Cullenre esett.
eredetileg nem Armie Hammert szerette volna a főszerepre, de végül Peter Safran producernek sikerült őt meggyőznie azzal érvelve, hogy Hammer eddigi pályafutása során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint David Fincher, Clint Eastwood és Guy Ritchie, melyet követően a producer leszervezett egy találkozót a rendező és a színész között.