Fantasztikus ez a film, igazi alapmű (nálam legalábbis), az amerikai változatához képest pedig még kiemelkedőbb (bár én azt is szeretem). Tény, hogy nem mindenki gyomra bírja az ilyen stílusú filmet, de akié igen, az nagyon bírja.
A történet annak ellenére, hogy nem fogott meg, fergeteges. Végre egy olyan alkotás, ami újat próbál a néző elé rakni. Jackie Chan jól gyúrta meg a főszereplőt. Aki békés kikapcsolódásra vágyik, ne ezt a filmet válassza esti szórakozásként!
Hát nem tudom... Nagyon jó kritikákat olvastam a filmről, aminek orbitális csavar van a végén...ezért belevágtam. Megmondom őszintén engem nem kötött le. Egy idő után elkalandoztam... Valóban csattan a vége, csak ezért érte meg megnézni. Van akinek a pap,van akinek a paplan...nekem annyira nem jött be.
Nagyon jól sikerült film , az amerikai verzió után láttam csak és egyértelműen teljesen más a hangulata, nekem ez sokkal jobban tetszett. Finomabban van megfogja a "fő csattanó" is, amit nem szeretnék nyilván lelőni most.
Maga a film nagyon kegyetlen, és megrázó. Pont ez teszi annyira jóvá és emlékezetessé. Ki szeretném emelni a film végi csavart. Csak erős idegzetűeknek ajánlanám.
Nyomasztó és brutális, mind mind jó értelemben persze. Kultfilm, én imádom, ajánlom, mert nem csak a puszta brutalitásról szól, hanem annál sokkal mélyebb dolgokról is.
Elég sok benne a kegyetlenkedés, de nem céltalan gyomorforgatásról van szó, látszik, hogy nagyon is okkal történik minden, jól felépített film. Szeretném megtudni, hogy a végén a nyelves jelenetnél sírás vagy nevetés van, vagy az direkt olyan, hogy mindenki eldöntheti maga.
Az egyik ha nem a legjobb bosszú film. Nagyon jól megírt történet remek nagyon erős színészi alakítás. A film megnézése utána sokáig a hatása alatt voltam. Brutálisan beteg film. Sokan nem fogják érteni a film mondanivalóját de aki látta és megértette az tudja, hogy miért is olyan remekmű ez az alkotás.
Régen láttam ilyen izgi és eredeti történetet, mint ezzel a filmmel. Nagyon tetszett és mondhatom, hogy egy percig se lankadt a figyelmem, mert irtó módon fordulatos és lenyűgöző. Fantasztikus!!!
Elképesztően erőszakos, véres thriller, amiben tökéletes akciójeleneteket és jó történetet láttam. Egy igazán különleges film volt számomra a koreai nyelv és távol keleti kultúra miatt, ami egy egészen más stílust jelent az amerikaiakkal szemben.
Igazi zúzós bosszúfilm. Remekül keveredik a dráma,a feszültség,az erőszak. Zseniális a befejezés és nem lehet rajta unatkozni. A film maga a kegyetlenség elképzelhetetlen foka.
Az ázsiaiak tudnak valamit. Tudnak valamit akkor, ha bosszúállós filmet kell készíteni. Abban ők a legjobbak. Az Oldboy pedig a sok jó film közül is a legjobb. Nagyon kemény ahogy több év utána a csávó kijön a "börtönből" és bosszút áll mindenkin... mindenkit kinyír.