60% 9 szavazat
Gyönyörű lázadó

Gyönyörű lázadó

Sei nell'anima
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
12
Szereplők (12)
14
Képek (14)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

FILMINFÓ

Egy harmincéves történet Giannáról a gyermekkortól, életének és pályájának gyökereitől kezdve egészen a felszenteléséig, egy olyan fordulóponton át, amely életét két részre vágja, olyannyira, hogy azt tekintik igazi születésének: az 1983-as… Több


Ország: Olaszország
Premier: 2024.05.02. | Netflix (2024.05.02.)

Hol nézheted

 
2024.05.03 Nico_71

legújabb vélemény

Érdekes élet, de hiányos ábrázolás

Ahogy látom, sokkal több említésre méltó esemény volt Gianna Nannini életében, mint amit bemutattak. Lázadó személyisége aktívabb volt ennél. Kissé cenzúrázottnak éreztem, hogy kihagyták a polgárpukkasztó, politika-, illetve nagyhatalom-ellenes megnyilvánulásait. A Netflix szexuális orientációs elvárásait viszont kiemelték, ahogy a kábítószer-fogyasztást is. Ennek ábrázolásánál viszont nem adtak választ, Márk létezett, vagy sem. Ha nem, akkor miként történtek az események valójában? Gianna elméje mikor hasadt meg? Gyógyulását nagyon félrevezető módon ábrázolják, hiszen egy ilyen betegség nem kezelhető otthon családi házi praktikákkal. Mivel az orvos azt mondta, két hétig figyeljük meg, ha nem változik, kórházba kerül, ebből úgy jön le a filmben, mintha két héten belül meggyógyult volna egy ilyen komoly szellemi leépülésből. Ezek ellenére tetszik a film! Hiánypótló alkotás. A zene felidézte gyermekkoromat. Érdekes, hogy később is zenélt/zenél, ám itthon egyáltalán nem hallható rádiókban. Ez sajnálatos! A színészi játékok jónak mondhatók, ahogy a rendezés és operatőri, vágói, hangmérnöki munka is. Mondhatom, egyben van a film. A főszereplő választás kitűnő! Fiús, vagány, szenvedélyes és mégis vonzóan nőies. Az anyukája és öccse ábrázolása nagyon háttérbe szorult, pedig ők a partján álltak. Nem elég az apai konfliktus vonalat bemutatni, a pozitív személyeket is ki kellett volna dolgozni. Őket nem ismertük meg egyáltalán.

0
 
2024.05.02 bocerkaa

Olyan langyi lett az egész, nem igazán adja vissza az előadó energiáját és teljes sztoriját. Valószínűleg ha ismertebb zenész lett volna, az alkotók is érzékenyebben bánnak a forrásanyaggal.

0