Meg lettünk shortolva
A nagy dobás nem csak a legszórakoztatóbb mozi a legutóbbi gazdasági világválságról, de azért is nagy meglepetés, mert hiába hihetetlenül mókás, súlyosan ránehezedik a mellkasunkra. Több
Kártyavár
Ha csak négy jelzővel kéne illetnem: Szórakoztató, meghökkentő, tanulságos és zseniális. Több
Sose gondoltuk volna, hogy egyszer majd a Taplógáz rendezője fogja elmagyarázni nekünk a gazdasági világválságot. Több
Szakíts, ha bírsz!
Adam McKay minden jelzáloghiteles (legyen az akár svájci frank alapú) okulására elkészítette A nagy dobást, avagy miért rohadt a kapitalizmus. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. Több
A nagy dobás az idei Oscar-szezon legerősebb darabja, melyben a remek színészi játékok és a nem mindennapi történetvezetés igazi kuriózum a műfaján belül.
Emberiség ellen fehérgallérral elkövetett bűncselekmények
Kiváló történelmi film A nagy dobás. Nem tökéletes, megfelelő alapismeretek nélkül pedig valószínűleg minden próbálkozása ellenére is nehezen befogadható, de hiánypótló Több
A nagy átdobás
Annak idején azok, akik elveszítették a lakásukat, kocsijukat, nem nagyon értették, hogy mi történik velük. Ez a film most megpróbálja elmesélni a hogyant és a miértet, de ettől még továbbra is csak az látja át igazán a dolgokat, aki a Közgázon végzett. Több
Úgy közvetíteni üzenetét a pénzügyi válságról, hogy közben nézője nem fullad bele a szakzsargonba, és még egy kellemes filmélménnyel is gazdagodik. Több
Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter
A lényeg, hogy ha csak egyetlen filmet nézel meg ignoráns, a bűnözés határának mindkét oldalán kereskedő bankárokról, akkor ne A Wall Street farkasa legyen az, hanem A nagy dobás. Több
A bank mindig nyer
A rulettben és egyéb szerencsejátékokban gyakran idézett aforizma (“Mindig a bank nyer!“) a XXI. századra, szétfeszítve a tőzsde-, és a hitelpiac kereteit, az élet szinte valamennyi területén nemcsak megvetette a lábát, hanem megkerülhetetlen tényként öltött testet. A bank van az ügyfelekért vagy az ügyfelek a bankért? A határok ma már lassan összemosódnak.
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.