A Watchmen túl összetettnek és bizarrnak tűnik ahhoz, hogy megközelítse ezt a szintet, de az biztos, hogy nagyon időszerű témákat feszeget: akár a populizmus világméretű hódításával párhuzamosan szárba szökkenő szuperhős-kultusz, akár a szélsőséges társadalmi megosztottság, akár a generációról generációra örökített traumákról és gyűlölködésről van szó, aminek történelmi gyökerei sokkal messzebbre nyúlnak vissza, mint gondoljuk. Több
Ha valaki attól tartott volna, hogy az HBO hanyagul, de legfőképpen feleslegesen nyúl Alan Moore és Dave Gibbons kultklasszikusához, a Watchmenhez, akkor szeretnénk tájékoztatni mindenkit: az október 21-én debütáló sorozat méltó az alapműhöz. Nagyon spoilermentes kritika hat epizóddal a hátunk mögött. Több
Aztán simán elképzelhető, hogy az évad végére indokolttá válik a döntés, de jelen állás szerint a Watchmen-sorozat nem tud semmi újdonsággal szolgálni, rasszizmus elleni üzenete ugyan releváns, viszont a mozgókép művészetében könnyen találni olyan művet, amely ennél sokkal emblematikusabb módon prezentálta azt. Több
Van-e valami a maszk alatt?
... a színvonalas, fantáziadús feldolgozások táborát gyarapítja, azt pedig maximálisan kihasználja, hogy nem három órába kell 30 hőst belezsúfolnia... Több
A Watchmen épp attól élvezetes darab, hogy képes bebizonyítani, mennyire sokoldalú tehetség is a kreátora. Több
Tulsától Manhattanig
A Watchmen nem pusztán egy sorozat, film vagy képregény, hanem egy alternatív valóság (múlt és most már jelen), egy új, ismeretlen, de kicsit mégis ismerős világ. Mivel az 1986-os képregény nagyon magasra tette a lécet, nem túl meglepő, hogy csalódtam a sorozatban, de nem akkorát, mint amekkorára számítottam. Több
Hasonló sorozatok
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.