Két évtizede egy népszerű brit DJ nyomtalanul eltűnt Ibizán, a holttestét pedig csak sok évvel később találták meg. A manchesteri lemezlovas fivérét nem hagyja nyugodni testvére halálának tisztázatlan ügye, ezért úgy dönt, hogy elutazik a szigetre, és nyomozásba kezd. Az egyre bonyolultabbnak… Több

Sorozat áttekintés

A kép forrása: Netflix

74 White Lines (2020)
Nagyon tetszett. Pörgős sorozat. A vége lehetett volna jobb, de lehet, hogy lesz egyszer folytatása.
A széria nem csak, hogy két idősíkon játszódik, de írója előszeretettel játszik az idővel idősíkokon belül is. A jeleneteket nem lineárisan szórja a nézőre, de ez egyáltalán nem zavaró, sőt kifejezetten hozzáad a sorozathoz. Adott egy nem feltétlenül érdekes történet, azonban a tálalás és az ötletek, a helyszínek és a karakterek kifejezetten feldobják. Szépen fényképezték, és látványos helyeken vették fel, a felszín alatt azonban nem volt túl sok izgalom. A hangulat amolyan spanyol-angol hibrid, mintha az angol (fekete)humort oltották volna bele a latin krimik hangulatába, miközben a háttérben dübörög a techno vagy épp a rave. Így első nekifutásra jónak mondanám, bár ha jobban belegondolok, talán nem véletlenül nem kért a folytatásból a megrendelő.
A sivatagos jeleneteket ugyanott vették fel, ahol annak idején az ikonikus olasz rendező, Sergio Leone is forgatta a spagetti westernjeit.
A sorozat alkotói ugyanazok, akik egyebek mellett a A korona-t és A nagy pénzrablás is készítették.