Az angol fekete humor legjava (Inkább lennék özvegy)

Csütörtöktől a hazai mozikban is látható William Nicholson filmje. A Bill Nighy és Annette Bening nevével fémjelzett vígjáték premierje kapcsán cikkünkben összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat az Inkább lennék özvegy kapcsán. 

Az évtizedek óta együtt élő házaspár meglátogatja felnőtt fiát. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor a férj váratlanul bejelenti, hogy elhagyja a feleségét. Elszabadulnak az indulatok, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a híres angol fekete humor legjavát…

A produkciót William Nicholson forgatókönyve nyomán William Nicholson rendezte (Tűzfény, Inkább lennék özvegy), míg a főbb szerepeket Bill Nighy, Annette Bening, Aiysha Hart, Josh O'Connor, Rose Keegan, Nicholas Burns és Joel MacCormack alakítják.

Íme 5 tény a premierfilmről:

  • William Nicholson az 1997-es Tűzfény óta nem rendezett egészestés mozifilmet.
  • Az Inkább lennék özvegy története a rendező, William Nicholson "The Retreat from Moscow" (Visszatérés Moszkvából) című színművén alapszik.
  • William Nicholson rendező a forgatókönyv megírásakor a saját életéből is merített, ugyanis szülei 33 év házasság után váltak el.
  • A film forgatása 2018. július 10-én kezdődött meg Seafordban, Sussexben.
  • Az Inkább lennék özvegy világpremierje 2019. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2020.09.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: