A 6 legjobb új film, amit júniusban nézhetsz streamingen (Netflix, Max, Prime Video, Apple TV+)

Tegnap szemléztük, milyen filmek érkeznek júniusban a mozikba, most lássuk, mit élvezhetünk otthonunk kényelméből! Jön például Glen Powell A bérgyilkos, aki nem is volt, de Dakota Johnsont is izgalmas szerepben láthatjuk viszont a Rendben vagyok? című MAX eredetiben!

Ezeken kívül pedig lesz doku Celine Dionról, lassú sodrású dráma Lily Gladstone főszereplésével, Jessica Alba újra akcióhősködik kicsit, Nicole Kidman pedig Zac Efronnal szűri össze a levet.

Ha van előfizetésetek a filmeket adó streaming csatornákhoz, elég csak adott film mafab adatlapjára mennetek, legörgetni a "Hol nézheted" fülig, kattintani az ott elhelyezett streaming ikonra és már mehet is a lejátszás!

Jó szórakozást!

#6

80 Fancy Dance  (2024)

dráma

Jax az oklahomai Seneca-Cayuga rezervátumban él, és húga eltűnése után unokahúgáról, Rokiról gondoskodik. A páros együtt indul útnak, hogy megkeressék Roki eltűnt... több»

Bemutató: június 28., Apple TV+ / A film főszereplője az Oscar-jelölt Lily Gladstone, a film Erica Tremblay rendezői debütálása, aki a film társírója és producere is egyben. Nővére eltűnése óta Jax (Gladstone) az oklahomai Seneca-Cayuga rezervátumban élve gondoskodik unokahúgáról, Rokiról (Isabel Deroy-Olson). Minden szabad percét arra fordítja, hogy megtalálja eltűnt testvérét, miközben segít Rokinak felkészülni egy közelgő powwowra. Annak kockázatával, hogy Jax elveszíti a felügyeletet Roki nagyapja, Frank (Shea Whigham) miatt, a páros útra kel, és a vidéket járja, hogy időben felkutassa Roki anyját a powwow-ra. Ami keresésnek indul, az fokozatosan egy sokkal mélyebb vizsgálódássá válik, amely az őslakos nők összetettségét és ellentmondásait vizsgálja, akik egy gyarmatosított világban mozognak, miközben ki vannak szolgáltatva a kudarcos igazságszolgáltatási rendszernek. Gladstone mellett Deroy-Olson, Ryan Begay, Crystle Lightning, Audrey Wasilewski és Whigham láthatóak a főszerepekben.
#5

51 Robbanáspont  (2024)

(8) (2)

akció | thriller

Netflix

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»

Bemutató: június 21., Netflix / Jessica Alba számára nem idegen az akció. A Sötét angyal és a Sin City sztárja már régóta rúgja szét a s*ggeket a filmvásznon, de új filmjében, a Trigger Warningban (amelynek Alba volt a producere is) többet kap, mint amire számított. „Nagyon régóta nem csináltam már közelharcot és intenzív akciót” - meséli. Alba eltökélt szándéka volt, hogy a Trigger Warning főszereplőjét, Parkert többé tegye, mint egy egyszerű fegyverforgató szakértő. Mouly Surya rendezővel és a film kaszkadőrcsapatával együttműködve Alba beépítette az indonéz késes harcot a film harci koreográfiájába, és olyan jeleneteket készített, amelyek gyors gondolkodást és mozgást igényelnek. „Számomra »tényleg azt akartam, hogy ez egy intimebb fajta harcélmény legyen, ha ki kell iktatnom valakit«. - nyilatkozta a színésznő.
#4

dokumentum | életrajzi | zenés

Amazon Prime Video

Utazás Celine Dion életébe, aki elárulja, hogyan küzdött meg a ritka idegrendszeri betegséggel, a Stiff Person-szindrómával. több»

Rendező: Irene Taylor Brodsky
Szereplők: Celine Dion
Bemutató: Prime Video, június 25. / Celine Dion kész megosztani a történetét. A zenei legenda, aki az elmúlt években betegség miatt nem került reflektorfénybe, az Amazon MGM stúdió új dokumentumfilmjének középpontjában áll. Az I Am: Celine Dion című filmben a nézők bepillantást nyerhetnek Dion életébe. „Egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nálam, és korábban nem álltam készen arra, hogy bármit is mondjak. De most már készen állok.” 2024 januárjában, amikor először jelentették be a film terveit, Dion a következőket nyilatkozta: „Az elmúlt néhány év olyan kihívás volt számomra, az út az állapotom felfedezésétől kezdve a megtanulásig, hogyan éljek vele és hogyan kezeljem, de ne hagyjam, hogy meghatározzon engem. Ahogy folytatódik az út az előadói karrierem folytatásához, rájöttem, mennyire hiányzott, hogy láthassam a rajongóimat. E távollétem alatt úgy döntöttem, hogy dokumentálni akarom életemnek ezt a részét, hogy megpróbáljam felhívni a figyelmet erre a kevéssé ismert állapotra, hogy segítsek másoknak, akik osztoznak ebben a diagnózisban.”
#3

37 Rendben vagyok?  (2024)

(2) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Max

Lucy és Jane életük nagy részében a legjobb barátnők voltak, és azt hiszik, mindent tudnak egymásról, amit csak tudni lehet. De amikor Jane bejelenti, hogy Londonba költözik,... több»

Bemutató: június 6., MAX / A film története Lucyt, egy 32 éves nőt követ, aki sok sikertelen randevún megy keresztül férfiakkal, ami megzavarja az önbecsülését. Lucy (Dakota Johnson) azonban megdöbbentő felismeréssel szembesül: valójában leszbikus, és legjobb barátnője, Jane segítségével elindul egy önfelfedező útra, ahol megküzd azért, hogy kitárulkozzon önmagának és a környezetének. A vígjáték-dráma-romantikus filmet Tig Notaro és Stephanie Allynne rendezte Lauren Pomerantz forgatókönyvéből. A film világpremierje eredetileg két évvel ezelőtt a Sundance Filmfesztiválon volt, 2022. január 24-én.
#2

55 Családi affér  (2024)

(1) (1)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy váratlan románc komikus következményekkel jár egy fiatal nő, az anyja és a főnöke számára, akik a szerelem, a szex és az identitás bonyodalmaival küzdenek. több»

Bemutató: június 29., Netflix / Volt már, hogy besétáltál egy rokonodhoz egy intim pillanatban, és azt kívántad, bárcsak ne tetted volna? Igen, képzeld el, hogy az édesanyád (Nicole Kidman) ... a volt főnököddel (Zac Efron). Ez a valóság Zara (Joey King) számára a Richard Lagravenese (Beautiful Creatures, P.S. I Love You) rendezésében készült Családi affér című filmben. Jó néhány felvételre volt szükség, hogy ez a tökéletes "ajtókeretnek-ütközés" filmre kerüljön: „Körülbelül háromszor csináltam meg, aztán egy pillanatra visszanéztem azokat a felvételeket, és úgy döntöttem, addig kell próbálkoznom, amíg tökéletes nem lesz” - meséli Joey King - „A fejre mért ütközés nem tűnt elég valóságosnak számomra. Nicole és Zac még akkor is ott volt és figyelt, amikor már befejezték a jelenet saját részét” - emlékszik vissza King - „Filmeztek engem a telefonjukkal, és őrjöngtek.”
#1

akció | vígjáték

Netflix

A film Gary Johnson nyomozó történetét követi, aki bérgyilkosnak adja ki magát, hogy végre leszámolhasson az alvilággal.

Bemutató: június 7., Netflix / A Glen Powell által írt és főszereplésével készült Hit Man műfajok izgalmas egyvelegét hozza: noir, csavaros vígjáték, thriller. „Végső soron ez egy párkapcsolati film”. - mondta róla rendezője, Richard Linklater. Az ál-bérgyilkos Gary Johnson (Powell) és a leendő ügyfél Madison (Adria Arjona) között azonnal fellobban a szikra - egészen addig, amíg a csalás rétegről rétegre halmozódó rétegei fel nem borítják bimbózó románcukat... A hihetetlen igaz történet által inspirált filmben egy egyenes jellemű professzor felfedezi, hogy rejtett tehetsége van a kamu bérgyilkososdihoz. Gary hamis személyazonosságokat kezd felvenni, hogy bűnözőket ejtsen csapdába a helyi rendőrség számára, de a helyzet gyorsan megváltozik. „Azt hiszem, ez a film egyik tulajdonsága - sok mindenről szól” - mondta Linklater - „Az identitásról, az énről és a szenvedélyről. De a cselekmény szintjén csak egy fickóról van szó, aki egy kicsit túl mélyre merül. A szenvedélyei olyan irányba vezetik, hogy becsap valakit, akibe szerelmes, és valaki másnak adja ki magát. Ezekkel a következményekkel kell megbirkóznia.” Powell és Arjona számára a kémia könnyen jött. „Először a Zoomon találkoztam Rickkel, aztán ő hozta össze, hogy elmentem és találkoztam Glennel, és végül körülbelül négy órát beszélgettünk” - mesélte Arjona a Netflixnek.