A Marvel negyedik fázisában támad fel a Fantasztikus négyes?

A Marvel első szélesvásznú családja, a Fantasztikus Négyes nem igazán kapott még olyan filmet, amit megérdemelt volna. A sokak által kedvelt és szeretett képregény első két adaptációja, a Fantasztikus négyes és a A fantasztikus négyes és az ezüst utazó még csak-csak átment valahogy a közönség és a kritikusok szűrőjén, de a legutolsó próbálkozás, a  Josh Trank rendezte Fantasztikus Négyes hatalmasat bukott. Nem nagyon szerette sem a közönség, sem a szakma – ám a történet viszont van annyira jó alap, hogy a Marvel nem akarja végleg temetni.

Miután a Disney sikeresen nyélbe ütötte a Foxszal való összeolvadást, a Marvel ismét a keblére ölelheti a franchise-t: és elképzelhető, hogy újra nekifut, hogy megfilmesítse a furcsa testi átalakuláson átmenő űrhajósok történetét.

Persze jelenleg még csak pletyka, és semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, de úgy hírlik, hogy Kevin Feige már nagyban ügyködik egy Fantasztikus Négyes filmen a színfalak mögött, amely a főszereplők 20-as vagy 30-as éveiben játszódik.

A híresztelések szerint a film egy kozmikus kalandra vinné a főhősöket – és Brian Michael Bendis Ultimate Fantastic Four képregénysorozata alapján készülne, amely egy alternatív univerzumban játszódik, és nem sok köze van a Marvel képregények folytonosságához. Ez persze nem baj, sőt, sokkal nagyobb játszóteret ad az alkotóknak – de ami még érdekesebb, hogy a főgonoszt ezekben a történetekben nem Doctor Doom testesítené meg, ahogy az eddigi filmekben. Talán – ismervén a filmek gyenge teljesítményét – ez sem akkora baj.

Egyéb apró érdekességek: a Fargo egyik alkotója, egy időben dolgozott egy Doctor Doom-filmen, amely a jelek szerint nem csak abbamaradt, hanem végleg parkolópályára került, illetve az Marvel Vasököl második évadában a szemfülesek kiszúrhattak egy apró utalást a Fantasztikus Négyesre egy épület alakjában, amelyre Baxter 42-ként hivatkoznak – hivatalosan ugyanis a Baxter Épületben lakik a négy különleges képességű szuperhős. Illetve: a Marvel Comics tavaly nyáron végre visszahozta a Fantasztikus Négyes-képregényeket, úgy tűnik, épp időben.

Kíváncsian várjuk, mikor kötik majd a mi orrunkra is, mi a helyzet.