Ezeket a sorozatokat kaszálta el a Netflix 2022-ben

Egyszer minden jónak vége szakad, különösen igaz ez a streaming világában, ahol elég egy-két alacsonyabb nézettség és egy sorozat máris az archívum legeldugottabb sarkában találja magát. A Netflix tömegével gyártja a saját tartalmakat, filmetek és sorozatokat, de persze ezek közül nem mindegyik fut be fényes karriert. Akadnak olyanok, akiket már egy évad után elkaszáltak, mások megértek 2-3 évadot is.

Idén is akadnak olyan sorozatok, amelyektől a rajongóknak el kell búcsúznia, mert a Netflix ilyen-olyan okokból nem rendelt belőlük további évadokat. Most hat ilyen sorozatot mutatunk, amelyek mindegyike idén fejezi be pályafutását. És hosszú még az év. Lehet, hogy a most hat címet tartalmazó lista decemberre tovább fog bővülni.

#6

48 Másik élet  (2019)

(2)

dráma | sci-fi

Netflix

Niko és fiatal csapata hihetetlenül veszélyes utazásra indul az űrben: meg kell fejteniük egy idegen ereklye titkát. Csillagközi kalandjuk egyenesen a forrás felé vezeti a fiatal... több»

2021 októberében indult, de 2022 februárjában a második évad után már el is kaszálták. A Katee Sackhoff főszereplésével készült sci-fi sorozat egy csapata űrhajósról szól, akik azért szelik át a világűrt, hogy egy földönkívüli ereklye titkait megfejtsék.
#5

családi

Netflix

A Netflix 2020 nyarán elhozza az azonos című világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő könyvsorozat adaptációját, melyben a négy legjobb barátnő, Claudia Kishi (Momona... több»

Bár az első évad még elég szép nézettséget hozott, a második már kevésbé. Így az egyébként igen népszerű regényeken alapuló sorozat is két évad után búcsúzott idén. A sztori egyébként néhány tini barátnőről szól, akik épp a felnőtté válás nehézségeivel küzdenek.
#4

dráma | sci-fi

Netflix

Egy egyedülálló anyuka rájön, hogy fiának szuperképességei vannak, így rá kell jönnie, hogyan is nevelhetné fel a gyermeket biztonságosan.

Bár manapság a szuperhősös téma nagyon is jól megy, ez a sorozat mégis véget ér két évad után. A sztori egy fiatal srácról szól, akit egyedül nevel az anyja és egy nap rájön, hogy szuperképességei vannak.
#3

akció | animáció | kaland | sci-fi

Netflix

Taylor és Hayley elvesztették a szüleiket, amikor a kaidzsuk elfoglalták Ausztráliát. Kétségbeesetten próbálják megtalálni őket; küldetésük alatt találnak egy régi jaegert,... több»


Szereplők: Iku Minase
A Netflix megpróbálkozott egy saját animációs sorozattal az egyébként népszerű, de a mozikban is elhasaló sztoriból. Ez a próbálkozás sem bizonyult túl hosszú életűnek, két évad után idén elkaszálták.
#2

vígjáték

Netflix

Egy önjelölt értelmiségi nő arra kényszerül, hogy összeköltözzön gondtalan testvérével, majd megismerkedik a környék szerethetően különc alakjaival. több»

A sitcom igen sűrű mezőnyben indult, de egyetlen évad elég is volt belőle a Netflixnek. A sztori egyébként egy szingli nőről szól, aki a szakítás után az ország másik végében kezd új életet a nővére és annak barátai társaságában.
#1

76 Űrhadosztály  (2020)

(5) (8)

vígjáték

Netflix

Egy négy csillagos tábornokot azzal bíznak meg, hogy állítsa fel az Egyesült Államok katonaságának legújabb hivatalát, az Űrhadosztályt. A férfi külön tudósokkal az oldalán... több»

Steve Carell és John Malkovich párosa vitte el a hátán a kissé abszurd humorral opreáló sorozatot, amely az új holdraszálláson dolgozó űrhadosztály hétköznapjait mutatta be. Az első évad elég jó fogadtatásban részesült, de a második már messze nem hozta ugyanazt a szintet. Így hiába győzködték a Netflixet, két (vagy inkább másfél) évad után törölték a sorozatot.