A Disney ugyebár az egyik, ha nem a legnagyobb filmstúdió, amely sikerét elsősorban a családi moziknak köszönheti. Évtizedeken keresztül a neve egyet jelentett a legjobb rajfilmekkel, később a legjobb animációs filmekkel, míg manapság már a szuperhősös buli hozza a dollármilliárdokat a konyhára. De a sok évtizedes pályafutása alatt a Disney is keveredett ellentmondásos szitukba, méghozzá egyik-másik rajzfilmje miatt. A téma pedig természetesen a szex.

Számos példát lehet találni arra, amikor egy-egy rajzfilmben vagy épp azok plakátján egy apró részletre rá lehet húzni, hogy az márpedig szexuális utalás. Ilyen lehet A kis hableány híres plakátja, amelynek hátterében Triton király palotája áll, annak egy tornya pedig eléggé hasonlít egy hímtagra. De ehhez hasonló egy Mickey egeret és Minnie egeret ábrázoló plakát is, ahol utóbbi ruhája nézhető félre.

Ezek az esetek mind vitat tárgyát képezik, hiszen aki akarja, belelátja az utalásokat, aki akarja, az pedig nem. Viszont van egy olyan Disney-mese, amiben nincs helye a vitának: a filmben egy meztelen nő is szerepel! Ez a mese pedig nem más, mint az 1977-es A mentőcsapat.

A sztori egy pontján a két főszereplő, Bernard és Miss Bianca (aki a sztori szerint egyébként magyar és az eredeti angol változatban is magyar szinkronhangja volt), a két egér egy sirály hátán lovagolva szelik át New Yorkot. Az egyik jelenetben a madár zuhanórepülésbe kezd a házak közt.

Ez az a pont, ahol nagyjából két képkocka erejéig valóban látható egy meztelen nő képe az egyik ablakban, ami előtt a madár elsuhan. Nem csoda hát, hogy a bemutató után 20 évig tartott, mire valakinek egyáltalán szemet szúrt ez a kis rejtett részlet. Olyan apró és olyan rövid ideig látható, hogy tulajdonképpen kikockázás nélkül a nézőnek szinte esélye sincs kiszúrni (az egyszerűség kedvéért egy képet mutatunk róla a galériában).

Arról nem is beszélve, hogy mikor fény derült rá, a Disney a botrány elkerülése végett kénytelen volt visszahívni a boltokból a film kazettáit és egy javított verziót készíteni helyettük. Ezzel együtt hivatalosan is elismerték, hogy valóban szerepelt a filmben ez a részlet, ugyanakkor hozzátették, hogy ők sem tudják, hogy valójában ki csempészhette bele valamikor az utómunkálatok során.

animáció | családi | fantasy | kaland | politikai | vígjáték

A Mentő Segélyszervezet két egere egy kislányt keres, akit gátlástalan kincsvadászok raboltak el. több»