A 2016-ban mozikba került Függetlenség napja 2: Feltámadás enyhén szólva is keserű szájízt hagyott maga után. Roland Emmerich nem tudta megismételni az első rész sikerét, noha a rendező egy később interjúban elmondta, hogy megbánta, hogy megcsinálta a filmet.

Bár a Függetlenség napja 2 kétségtelenül látványosra sikerült, a kaotikus és némely ponton abszurdnak nevezhető cselekményt már nem igazán vette be a rajongók gyomra. A kaiju-szerű földönkívüli megjelenése és Jeff Goldblum különc karaktere persze viszi a pálmát, van azonban valami, ami még így is hiányzik a filmből, ezzel pedig maga Emmerich is egyetért.

“Noha büszke voltam arra, hogy megcsináljuk a filmet, adódott azonban egy problémánk: Will Smith úgy döntött, miközben készültünk, hogy kiszáll. Ez egy óriási csapás volt számomra” - jegyezte meg a rendező, majd hozzátette Smith váratlan távozása a projekttől komoly döntés elé állította.

“El kellett döntenem, hogy folytassam-e vagy sem” - mondta Emmerich. A forgatókönyvet végül két társszerzővel fejezték be mindössze két hét alatt New Yorkban. A javarészt negatív kritikai fogadtatás ellenére a Függetlenség napja 2 közel 400 millió dollár bevételt termelt.

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

A Függetlenség napja című akciófilm eseményeinek láncolata folytatódik a második részben, a 20 évvel ezelőtti történések szövődnek tovább. Az idegenek egy új generációja... több»