Hivatalos tartalom

A film a magyar irodalom kiemelkedő alakjának, József Attilának piszichoanalízisét és terapeutájához, Gyömrői Edithez való kapcsolatát tárja fel.

(csd)

Rendező: Rózsa Gábor
Forgatókönyvíró: Rózsa Gábor
Premier (HU): 2025.04.10.
Forgalmazó: Rózsa Produktum Kft.

2025.05.09 meva

Ki volt Gyömrői Edit?

Irodalomkedvelőként és a pszichológia területe iránt érdeklődőként kötelező volt a film nekem. Gondolom, mindenki József Attilára kíváncsi, aki ezt a filmet választja, pedig itt Gyömrői Edit karaktere a fontos, aki egy lázadó, kiváló gondolkodó és érzékeny nő, aki mindent megpróbál, hogy híres költőnk végre jobban legyen. Egyáltalán nincs könnyű helyzetben, a vállalt feladat is nagyon nagy, illetve abban a korban nőként megállni valakinek a helyét is nehéz. A Reménytelenül cím sajnos mindvégig igaz marad, ugyan néha felvillan egy-egy reménysugár József Attila gyógyulása irányában, de sajnos a bizakodó hit gyorsan elillan. Fontos kiemelni a jelmeztervezőt, aki csodálatos, ámulatba ejtő ruhákat adott a főszereplőnőre, és a lakás berendezése, eszközei is káprázatosak.

2025.05.07 Vivi

Kifejezetten élvezhető és érdekes volt

A színészek alakítása nekem nagyon tetszett, pozitív csalódást okoztak.

2025.04.13 juliS

Nos, én mint József Attila költészetének nagy kedelőjeként kihagyhatatlannak éreztem ezt a filmet. Szerintem abszolút magával ragadó, bár biztos vagyok benne, hogy néhány részt érdemes fenntartásokkal kezelni. A hangulata mindenesetre nagyon lebilinc... Több

2025.04.11 jazzy

Szerintem ilyen életrajzi filmekből manapság nagyon kevés van, és talán azért is, mert az emberek eltávolodtak a művészetektől manapság. A Reméyntelenül épp emiatt hiánypótló is. Érezni a filmből, hogy rengeteg időt és energiát tettek bele, amit, gon... Több

A film 47 143 360 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 047 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A Reménytelenül nem tartalmaz fiktív elemeket, a készítők József Attila újságcikkei, tanulmányai, versei és levelei alapján dolgozták ki a szövegkönyvet.Szerző: csd

(2025. 05. 05.)
Sebzett lelkű tévéjáték
Tragikusan rövid, de mozgalmas élete volt az egyik legnagyobb magyar költőnek, József Attilának. Éppen ezért remek filmes alapanyag, és jó is, hogy a Reménytelenül elkészült róla, de több ízben megkérdőjelezhető, hogy nagyvászonra való-e. Több