Chad Stahelski jövő év januárban kezdi meg az új Hegylakó forgatását Skóciában, amelynek főszerepében Henry Cavill (egutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) lesz látható. 

Egyúttal az is borítékolható, hogy a Stahelski-féle Hegylakó enyhén szólva is akciódús és látványos lesz, a rendező saját elmondása szerint pedig alig várja, hogy felfedezze a kardvívás művészetét.

“A lényegre fogok szorítkozni. A legtöbb néző, amit a lövöldözésekről vagy autós üldözésekről tud, azt a filmekből ismeri. És amit ezek a filmek mutatnak, az 95%-ban baromság, hiszen nem verekedsz meg 50 fickóval puszta kézzel, aztán elsétálsz, hogy ‘de jó móka is volt ez’” - jegyezte meg Stahelski egy interjúban, amelyet a Collider magazin adott közre.

A rendező hangsúlyozta a kardpárbajok filmszerűségét és a színészek képzésének összetettségét a realisztikus és magával ragadó akciójelenetekhez. Stahelski célja, hogy egyensúlyt teremtsen a hitelesség és a szórakoztatás között, elkerülve egy olyan filmet, amely csak “kardpárbajok sorozata”. 

Mindemellett Stahelski azt is elmondta, hogy bár annak ellenére, hogy a legjobb kaszkadőrcsapattal redolgozik, a hihető alakítások eléréséhez sok időre van szükség, így annak idején Keanu Reeves is rendkívül intenzív és hosszas edzésprogramon vett részt a John Wick-filmek kapcsán.

79 Hegylakó  (1986)

akció | fantasy | kaland

Connor McLeod (Christopher Lambert) évszázadok óta járja a világot, és igyekszik őrizni a titkát: hogy azon kevés ember közé tartozik, akik halhatatlanok. McLeod soha nem veszti... több»