Alig több mint két hónap telt el a Downton Abbey amerikai premierje óta, máris biztosra vehetjük, hogy érkezik a folytatás.

Bizonyára mindenki emlékszik még a történetre, melyben Crawley-ék és szolgálóik a királyi pár fogadására készülnek, ami nem kevés izgalmat okoz a birtok lakóinak. Julian Fellowes filmje az azonos című, hat évadot megélt sorozat (Downton Abbey, 2010) alapján készült, és világszerte pozitív fogadtatásban részesült.

A Carnival Films elnöke, Gareth Neame elárulta, hogy már a film megjelenése előtt felmerült, hogy érdemes lenne továbbgondolni a történetet, ekkor azonban még álmodni sem mertek az óriási sikerről, melyet a következő hetek hoztak. A bevételi adatok magukért beszélnek, szeptember óta a film 184 millió dollárt termelt, ebből 97 millió dollár az amerikai mozikasszák bevétele.

A sikeren felbuzdulva már javában zajlanak az előkészületek a Downton Abbey 2 forgatásához, jelenleg a cselekmény véglegesítésén dolgoznak. Neame azt is elárulta, hogy óriási kihívást jelent számukra újra összehozni a szereplőket, ugyanis valamennyien elfoglaltak más filmes szerepeik miatt. Másrészt viszont nagyon bizakodó, mivel úgy gondolja, egy már bevált koncepciót követve simábban mennek majd a munkálatok.

Egyelőre nem tudni, mikorra várható, hogy elkészül az újabb rész, amint újabb hír érkezik, beszámolunk róla.