Az ezredforduló utáni években volt egy film, ami az akkori talán két legfelkapottabb színészt állította a főszerepbe. Egy látványos és sokszor humoros akciófilm, amelyben egy házaspár egymásnak esik, de nem a szokásos módon. Ez a film mára kisebb klasszikussá vált, holnaptól pedig a Netflixen is megnézheted.

Természetesen a 2005-ben, vagyis majd’ húsz évvel ezelőtt a mozikba került Mr. és Mrs. Smith-ről van szó. A film egy házassági tanácsadónál kezdődik, ahol John és Jane Smith az öt-hat éve tartó, de mostanra zátonyra futott házasságukat próbálják megmenteni. Egyikük sem tudja a másikról, hogy a tökéletesen hétköznapi munka álcája alatt egy-egy rivális ügynökség bérgyilkosai. Amikor megbízóik mindkettőjüket ugyanannak a célpontnak a likvidálására küldi, lelepleződik a titok és a Smithek egymásnak esnek.

A filmet Doug Liman rendezte, aki Simon Kinberg forgatókönyvéből dolgozott. A két főszerepet Angelina Jolie és Brad Pitt játszották el, mellettük a fontosabb szerepekben Vince Vaughn, Michelle Monaghan, Kerry Washington és William Fichtner láthatók.

A Mr. és Mrs. Smith tipikusan az a film, amelyről a kritikusok és a rajongók kivételesen ugyanúgy gondolkoznak. A Rotten Tomatoes oldalán előbbiek 60, utóbbiak 58 százalékának tetszett a film, ugyanez a mutató itt, a Mafabon sem sokkal jobb, 68 százalék.

Ha kedvet kaptál egy kis nosztalgiázásra vagy esetleg anno kimaradt ez a film, most itt a lehetőség megnézni. Ha van élő Netflix-előfizetésed, akkor július 1-től elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.

akció | krimi | thriller | vígjáték

Egyik család sem szívesen teregeti ki a szennyest, titkai pedig mindenkinek vannak, még házon belül is. Smithék látszólag egy teljesen hétköznapi életet élnek. Sem a... több»