Már ma rekordot dönthet a nyár legjobban várt apokaliptikus horrorja

Minden korábbi elképzelést felülmúlt a Hang nélkül: Első nap, amely már megtekinthető a hazai mozikban.

Michael Sarnoski rendezése ugyanakkor a premier előtti vetítéseken is tarolt az amerikai mozikban, így már a bemutató előtt 5-6 millió dollár közötti bevételt könyvelhetett el, ezzel pedig a franchise első két filmjét is felülmúlta, a 2018-as Hang nélkül 4,3, míg a 2020-ban megjelent Hang nélkül 2 4,8 millió dollárt keresett premier előtt, írja a Deadline.

A Lupita Nyong'o és Joseph Quinn főszereplésével készült produkció nem mellékesen a Rotten Tomatoes portálon 84 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, míg a nézők 72 százalékot adtak rá.

A Paramount igencsak bizakodó a produkcióval kapcsolatban, hiszen ebből akár egy igazán kimagasló bevételi adatra is lehet következtetni. Kevin Costner Horizont: egy amerikai eposz című rendezése, amely szintén ezen a héten debütált a mozikban, ugyanakkor elmaradt ebben a tekintetben. A film a becslések szerint 1-1,5 millió dollár között keresett, a Rotten Tomatoes portálon viszont mindössze 42 százalékra értékelte a szakma, míg a közönség 69 százalékot adott rá.

FRISSÍTVE: Végül meglett a rekord, a premier előtti vetítéseken 6,8 millió dollárt kaszált a film, amivel a franchise eddig legjobb premiernap előtti teljesítményét érte el.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»