Mától streamelheted: Az utóbbi évek leglátványosabb(?) sci-fi sorozata, végre itt a folytatás

Noha az idei évben két igazán ütős sci-fit is kapunk, a Dűne: Második rész és Az Alkotó mellett ugyanakkor érkezik az elmúlt évek egyik legjobban várt sorozatának, az Alapítvány második évada.

Isaac Asimov klasszikusnak mondható regényfolyamának adaptációja talán joggal nevezhető az elmúlt évek egyik leglátványosabb sorozatának. Azt viszont fontos kiemelni, hogy Asimov regényfolyamának cselekménye enyhén szólva is hatalmas időtávlatot ölel fel, így nem egyúttal óriási válallkozásnak számít egy ilyen történetet megragadni.

Így talán kevésbé is meglepő, hogy a második évad cselekménye mintegy száz évvel az első évad történései után játszódik. A kritikusok közül korábban többen kifogásolták, hogy az első évad túl nagy léptékben halad, nehezen behatárolható, bizonyos pontjain pedig nehezen is követhető, máskor pedig zsúfolt és “merész”.

Az Apple-nél kétségkívül semmit sem bíztak a véletlenre, így a költségvetéssel sem spóroltak, ez pedig már az előzetes alapján is nyilvánvalóvá vált, így már csak az a kérdés, hogy a készítők mennyire hallgattak a korábbi kritikákra, és tették némileg “fogyaszthatóvá” a folytatást”. Az pedig már most hivatalossá vált, hogy elkészül a sorozat harmadik évada.

Az Alapítvány második évada tehát már elérhető az AppleTV+ műsorkínálatában.

dráma | sci-fi

A nagy Galaktikus Birodalom bukásáról és egy csapat száműzöttről szóló történet a második évadban is folytatódik, és láthatjuk, miként próbálják kétségbeesetten... több»